Gazze Şeridi’nde ölü sayısı 29 bine yaklaştı

Hamas Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nde savaşın başlamasından bu yana çoğu kadın, çocuk ve genç olmak üzere 28 bin 775 kişinin İsrail saldırılarında öldürüldüğünü duyurdu.

Sağlık Bakanlığı son 24 saat içinde toplam 112 kişinin öldüğünü açıkladı.

7 Ekim’den bu yana İsrail saldırılarında ölenlerin sayısının 28 bin 775’e yükseldiğini belirten Bakanlık, 68 bin 552 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Bakanlık ayrıca İsrail güçlerinin kontrolü ele geçirmesinin ardından Gazze'deki bir hastaneye oksijen tedarikinin elektrik kesintileri nedeniyle durdurduğunu ve dört hastanın öldüğünü duyurdu.

Han Yunus'taki Nasser hastanesinin yoğun bakım ünitesi ve kreşindeki diğer dokuz hastanın hayatından endişe duyduğunu belirten Bakanlık, buradaki "hastaların ve personelin hayatından İsrail güçlerini sorumlu" tuttu.

Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Perşembe akşamı, Amerikan Washington Post gazetesi tarafından dile getirilen bir plana tepki olarak, İsrail-Filistin barış müzakerelerinin yeniden başlaması çerçevesi dışında bir Filistin devletinin uluslararası alanda tanınmasını reddetti.

İsrail Başbakanı X hesabından yaptığı açıklamada, "7 Ekim katliamının ardından böyle bir tanıma, benzeri görülmemiş terörizm için büyük bir ödül olur ve gelecekteki herhangi bir barış anlaşmasını engeller" iddiasında bulundu.