Gazze’de 14 günlük bilanço: En az 4 bin 137 ölü, 13 bini aşkın yaralı

Gazze Şeridi’nin kontrolünü elinde bulunduran Hamas hükümetinin Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim’den bu yana en az 4 bin137 Filistinlinin İsrail bombardımanlarında hayatını kaybettiğini duyurdu.

Savaşın 14. gününde Hamas hükümeti tarafında yeni bir bilanço yayınlandı.

Sağlık Bakanlığı’na göre Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e saldırısıyla başlayan savaşta İsrail bombardımanlarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı en az 4 bin 137’ye çıktı.

Açıklamada 13 bin 162 kişinin de yaralandığı belirtildi. Hamas, ölenler arasında Gazze Şehrindeki Aziz Porfiri Rum Ortodoks kilisesinde öldürülen 16 kişinin de olduğunu kaydetti.

Görgü tanıklarına göre perşembe akşamı düzenlenen hava saldırısında çok sayıda Gazzelinin sığındığı kilisenin yakınındaki bir nokta hedef alındı. İsrail, Hamas’ın komuta ve kontrol merkezine saldırdığını iddia ediyor. Ancak bombardımanda tarihi kilise zarar gördü.

Sağlık Bakanlığı’na göre Gazze'de 14 günde 46 sağlık personeli öldü, 85'i de yaralandı.

Bununla birlikte Gazze Şeridi’na uygulanan abluka ve kuşatmadan dolayı 7 hastane ve 21 sağlık merkezi jeneratörler için yakıt bulunmadığından artık çalışmaz durumda.

Öte yandan Gazze'deki Filistinliler halen Mısır'dan Refah sınır kapısı üzerinden Gazze'ye insani yardım girmesini bekliyor.

İsrail cephesinde ise çoğu sivil olmak üzere 1400’ü aşkın kişi öldü. İsrail ayrıca 7 Ekim’de kendi topraklarına sızan Hamaslı 1500 savaşçının cenazesini bulduklarını açıklamıştı.