Gazze’de ateşkesin bozulmasından sonra 60’ı aşkın ölü

Filistinli Hamas’a bağlı hükümetin Sağlık Bakanlığı, ateşkesin bozulması ile birlikte başlayan bombardımanlarda 60’tan fazla kişinin öldüğünü bildirdi.

Gazze Şeridi’ni kontrolünde bulunduran Hamas’a bağlı Sağlık Bakanlığı, İsrail ile Hamas arasındaki ateşkesin cuma sabahı sona ermesinden bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında "60'tan fazla kişinin" öldüğünü duyurdu.

Açıklamada "Sağlık Bakanlığı 60'tan fazla ölü" ve "sivillere yönelik hava bombardımanlarının neden olduğu onlarca yaralı var" denildi.

Bölgedeki gazeteciler, yaralıların Gazze'nin dolup taşan hastanelerine akın ederken, halkın da kan bağışında bulunmak için acele ettiği bildirdi.

İsrail bombardımanlarının yeniden başlamasıyla Mısır'dan Gazze'ye insani yardım ve yakıt taşıyan kamyonların girişi bu sabah durduruldu.

Ateşkes, bölgeye yönelik insani yardım miktarının artmasını mümkün kılmıştı. Bombardımanların başlamasıyla insani krizin daha da derinleşeceği belirtiliyor.

İsrail ve Hamas arasında yedi gün süren ateşkes, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 80 İsrailli rehine ile 240 Filistinli tutuklunun serbest bırakılmasını sağlamıştı.

İsrail ordusu, Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısında yaklaşık 240 kişinin rehin alındığını tahmin ediyor.