Gazze savaşında 86. gün: Ölü sayısı 22 bine dayandı

Filistin Hamas Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki askeri operasyonlarında 86 günde ölü sayısının 22 bine dayandığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı’na göre 7 Ekim'den bu yana 21 bin 978 kişi hayatını kaybetti.  

Bu bilançoya son 24 saat içinde öldürülen 156 kişi de dahil. Bakanlık ayrıca 57 bin 697 kişinin de yaralandığını belirtti.  

Öte yandan İsrail ordusunun bir sözcüsü, Gazze Şeridi'nde İsrail ile Filistinli Hamas arasındaki savaşın 2024 yılı boyunca devam edeceğini söyledi.  

 Daniel Hagari pazar akşamı basına yaptığı açıklamada, "Ordu önceden plan yapmalı çünkü bu yıl boyunca ek görevler ve savaş için çağrılacağız" dedi.  

Hagari savaşa devam etmek için on binlerce İsrailli yedek askere ihtiyaç duyulacağını, ancak bunların bir kısmının "uzun süreli savaşa" hazırlanmak için savaşa ara vereceğini vurguladı.  

"Bazı yedek askerler bu hafta ailelerine ve işlerine dönecek" diyen Hagari, bu sayede 2024 yılında ‘’yapılacak faaliyetler için güçlerini yeniden kazanacaklarını" belirtti.  

Hargari ayrıca, 300 bin yedek askerden bazılarının bir süreliğine işlerine dönecek olmasının, savaştan etkilenen "ekonomi üzerindeki yükü önemli ölçüde hafifleteceğini" sözlerine ekledi.