Güney Afrika’da 7 şüpheli suçlu bağlanarak diri diri yakıldı

Güney Afrika'nın en şiddetli bölgelerinden birinde kalabalık bir grubun yedi şüpheli suçluyu yakaladığı, bağladığı ve diri diri yaktığı bildirildi.

Polis ve bölge sakinleri, Güney Afrika'nın en şiddet yanlısı townshiplerinden birinde yedi şüpheli suçlunun yakalanarak, bağlandığı ve bir kalabalık tarafından diri diri yakıldığını duyurdu.

Polis sözcüsü Mavela Masondo'ya göre, "İlk incelemeler, kurbanların kalabalık tarafından saldırıya uğradığını ve yakıldığını gösteriyor". Olay yerine polis takviyesi gönderildi.

AFP’nin haberine göre, "Öldürülmeden önce kovalanmışlar, yakalanmışlar ve bağlanmışlar” diyen bir bölge sakini, bunun bir “kolye işkencesi” olduğunu ifade etti. 

Bu korkunç işkence yönteminde, kurbanın boynuna bir lastik ya da ip geçirilerek, benzinle ısıtılıyor ve ardından ateşe veriliyor.

Güney Afrika dünyadaki en yüksek suç oranlarından birine sahip. Ancak Johannesburg'un kuzeyinde 350 binden fazla kişinin yaşadığı, cinayet ve tecavüz olaylarının yoğun olarak yaşandığı, çoğunluğu siyahlardan oluşan Diepsloot kasabasındaki yetkililer, kasabanın yetkililer tarafından terk edildiğini söylüyor.

Yaklaşık 60 milyon nüfusa sahip olan ülkede 2023'ün ikinci çeyreğinde günde ortalama 68 cinayet işlendi ve bu sayı 2019'un aynı dönemine kıyasla neredeyse yüzde 20’lik bir artışı ifade ediyor.