Güney Kurdistan’da ABD üssüne dron saldırısı

Güney Kurdistan’ın başkenti Hewlêr’e bağlı Herir havalimanında bulunan uluslararası DAİŞ karşıtı koalisyon üssüne yönelik iki dron ile saldırı düzenlendiği bildirildi.

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim'de başlayan savaştan bu yana ABD ve koalisyon güçlerine yönelik Irak ve Suriye’de saldırılar tırmandı.

Kurdistan bölgesinin terörle mücadele servisi tarafından yapılan açıklamaya göre "iki insansız hava aracı Hewlêr ilindeki Harir havaalanında bulunan uluslararası DAİŞ karşıtı koalisyonun askeri üssüne saldırıda” bulundu.

Saldırıların gece yarısından kısa bir süre önce ve sonra gerçekleştiği, yaralanan olmadığı belirtildi. İnsansız hava araçlarının düşürülüp düşürülmediğine dair bilgi verilmedi. Ancak açıklamaya eklenen fotoğraflarda dronlara ait metal parçaları görüldü.

17 EKİM’DEN BERİ 40 SALDIRI

ABD'li yetkililere göre 17 Ekim'den bu yana Irak ve Suriye'de bulunan ABD kuvvetleri ve müttefikleri en az 40 dron ya da roket saldırısının hedefi oldu. Bunların çoğunun engellendiği belirtilirken, saldırılarda 45 Amerikalının yaralandığı ifade edildi.

Hewlêr’deki saldırıları, İran'a yakın Iraklı gruplara bağlı Telegram kanallarında "Irak'ta İslami Direniş" adlı bir grup üstlendi. Aynı grup geçtiğimiz haftalarda da benzer saldırıların sorumluluğunu üstlenmişti.