Güney Lübnan’da İsrail saldırısı: Üst düzey Hizbullah sorumlusu öldü

İsrail’in Lübnan’ın güneyinde düzenlediği bir hava saldırısında Hizbullah'ın üst düzey bir askeri yetkilisinin öldürüldüğü bildirildi.

AFP’ye göre adının açıklanmasını istemeyen yetkili, İsrail saldırısında ölen Hizbullah sorumlusunun ülkenin "güneyindeki askeri operasyonların yönetilmesinde öncü bir rol oynadığını" belirtti.

Yetkili, "İsrail sınırından yaklaşık on kilometre uzaklıktaki Herbet Selm köyünde” Hizbullah sorumlusunun aracının hedef alındığını belirtti.

Hizbullah da yaptığı açıklamada "Komutan Wisam Hassan Tawil’in çatışmada öldüğünü” duyurdu.

Tevil, Hizbullah’ın Hamas'ı desteklemek üzere İsrail ile cephe açmasından bu yana öldürülen en üst düzey askeri yetkili oldu.

Bu saldırısı, Hamas'ın iki numaralı ismi Salih el-Aruri ve hareketin diğer altı yönetici kadrosunun 2 Ocak'ta Lübnan’da bir saldırıda öldürülmesinin ardından sonra geldi.

Hamas yöneticisine yönelik saldırı, Hizbullah'ın kalesi olan Beyrut'un güney banliyölerindeki Hamas’a ait bir ofisi hedef almıştı. Hizbullah da cumartesi günü misilleme olarak İsrail'in kuzeyindeki bir askeri üsse 62 roket attığını duyurmuştu.

7 Ekim’de Hamas’ın İsrail topraklarında düzenlediği saldırı ile başlayan savaş dördüncü ayına girerken, Hamas Sağlık Bakanlığı’na göre şimdiye kadar İsrail saldırılarında Gazze’de 23 bin 84 kişi öldü.

L’Orient Le Jour gazetesine göre savaşın başlamasından bu yana Hizbullah, Lübnan’ın güneyi ve Suriye’deki İsrail bombardımanları ve çatışmalarda 154 savaşçısını kaybetti.

AFP'nin hesabına göre Lübnan’da aralarında üç gazetecinin de bulunduğu 20’den fazla sivil de hayatını kaybetti. İsrail makamlarına göre kuzey İsrail'de 9 asker ve beş sivil öldürüldü.