Hafter güçleri Türk gemisine el koydu!

Halife Hafter'e bağlı Libya Ulusal Ordusu'nun Misrata limanına giden Jamaika bayraklı bir Türk gemisine el koyduğu bildirildi.

Reuters'ın haberine göre Libya'nın doğusunda hakim olan Libya Ulusal Ordusu (LUO) sözcüsü Ahmed El Mismari, Jamaika bayraklı bir Türk gemisine el koyduklarını açıkladı.

Mismari, ticari kargo gemisi Mabruka'da 9'u Türk vatandaşı olmak üzere 17 mürettebat üyesi ve henüz incelenmemiş konteynırlar bulunduğunu belirtti.

Geminin Derna limanı yakınlarında durdurulduğu bilgisi verildi. Türk yetkililer henüz herhangi bir açıklamada bulunmadı.

23 Kasım günü de Avrupa Birliği (AB) misyonu kapsamında Birleşmiş Milletler’in (BM) silah ambargosunu denetlemek için Libya açıklarında görev yapan Alman askerleri, bir Türk yük gemisini durdurmuştu.

2011'de Muammer Kaddafi rejiminin kanlı bir şekilde devrilmesinden bu yana Libya kaos içerisinde bulunuyor.

Mevcut durumda ülke iki güç arasında bölünmüş durumda. Bir yanda Trablus merkezli, Türkiye ve Katar destekli Ulusal Birlik Hükümeti (GNA), diğer yanda özellikle Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Rusya tarafından desteklenen ülkenin doğusunu merkez edinen Mareşal Halife Haftar güçleri var.

Türk devleti Müslüman Kardeşler ağırlıktaki Trablus hükümetine doğrudan destek vererek, BM silah ambargosunu açık bir şekilde ihlal ediyor.