Hahn: Türkiye'deki kriz yardım paketleri ile çözülmez

AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya ziyareti öncesi yaptığı bir değerlendirmede, Türkiye’deki krizin yardım paketleri veya kredi ile çözülmeyeceğini söyledi.

Johannes Hahn, Erdoğan’ın 27-29 Eylül tarihlerinde öngörülen Berlin ziyareti öncesi Türkiye'ye ekonomik yardım yapılması konusunda Die Welt gazetesine konuştu.

Ekonomik sorunları Ankara’nın kendisinin yarattığını belirten Hahn, sorumluluğun her şeyden önce siyasi liderlikte olduğunu kaydetti.

Hahn şöyle konuştu: "Türkiye'deki mevcut ekonomik sorunlar temelde kendilerinin yarattığı sorunlar. Bu durum AB'nin ya da diğer üye ülkelerin Ankara'ya yardım paketi ya da kredi vermesiyle çözülemez.”

“Burada hemen dahil olmamız için bir gereklilik göremiyorum” diye ekleyen Hahn, Türk rejiminin önce reformları uygulaması gerektiğini vurguladı.

Hahn, "Ekonominin tekrar tırmanışa geçmesi için sağlam bir para politikası, bağımsız bir merkez bankası ve demokratik temellerin güçlü bir şekilde korunmasının yardımı olabilir" şeklinde konuştu.

"Ben burada sorumluluğun her şeyden önce siyasi liderlikte olduğunu düşünüyorum" diyen Hahn, istikrarlı bir Türkiye için önce reformların uygulanması gerektiğini ifade etti.

Hahn, siyasi güven oluştuğunda Batılı şirketlerin de yeniden yatırım yapabileceğini sözlerine ekledi.