Hamaney’e göre 'Amerika’ya ölüm' Trump’ı hedefliyor

İran dini lideri Ali Hamaney, Washington yönetimi düşmanca politikalarını devam ettirdiği sürece İranlıların “Amerika’ya ölüm” diye haykıracağını söyledi. Hamaney’e göre bu slogan Amerikan ulusu değil, ABD Başkanı Donald Trump’ı hedefliyor.

İran İslam Devrimi’nin 40’ıncı yıldönümü kutlamaları vesilesiyle hava kuvvetleri subaylarının bir gösterisine katılan Ali Hamaney, “Amerika, zalimlik yolunda devam ettiği sürece, İran ulusu ‘Amerika’ya ölüm’den (sloganından) vazgeçmeyecek” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, geçen yıl nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak çekilerek, yaptırımları geri dönme kararı almıştı. İran ile nükleer anlaşma Temmuz 2015’te imzalanmıştı.

Hameney’e göre “Amerika’ya ölüm” sloganı, Trump’ı, ulusal güvenlik danışmanı John Bolton’ı ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’yu hedefliyor. Hamaney, “Bu, Amerika yöneticilerine ölüm anlamına geliyor” dedi.

Nükleer anlaşmayı savunan Avrupalılar konusunda da konuşan Hamaney, Avrupalılara da güvenmemek gerektiğini söyledi.

Hameney, “Ne Avrupalılara ne de Amerikalılara güvenmemeyi tavsiye ediyorum” dedi.

Hamaney, “Onlarla temas kurmayın demiyorum, ama bu bir güven meselesidir” diye ekledi.

Avrupa Birliği, 2015 nükleer anlaşmasına bağlı kalmakla birlikte, İran’ın balistik füze programını eleştiriyor.

Fars haber ajansında 7 Şubat günü yayınlanan bir habere göre İran Devrim Muhafızları, bin kilometre menzilli karadan karaya bir füze uygulamaya koydu.