Hamas-İsrail savaşı: Katar’a göre rehineler için ‘küçük’ engeller kaldı

Katar Başbakanı, Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği saldırılar sırasında alıkoyduğu rehinelerin serbest bırakılması için “küçük” sorunlar kaldığını bildirdi.

Katar Başbakanı  Muhammed bin Abdülrahman Al-Thani, Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile birlikte Doha'da düzenlediği basın toplantısında "Müzakerelerde geriye kalan zorluklar çok küçük (...) Bunlar daha lojistik, daha pratik" dedi.

GAZZE’DE 62 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ

Sahada ise İsrail operasyonlarını genişletmeye devam ediyor. İsrail ordusu pazar günü yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda üç İsrail askerinin öldürüldüğünü ve savaşın başlangıcından bu yana öldürülen asker sayısının 62'ye yükseldiğini bildirdi.

İRAN, MÜSLÜMAN ÜLKELERİ İSRAİL İLE İLİŞKİLERİNİ KESMEYE ÇAĞIRDI

Öte yandan İran’ın yarı resmi Tasnim haber ajansına göre, İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney Pazar günü Müslüman devletleri "en azından sınırlı bir süre için İsrail ile siyasi ilişkileri kesmeye" çağırdı.

MÜSLÜMAN DEVLETLER İRAN’IN TALEBİNİ KABUL ETMEDİ

Bu çağrı, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin İsrail'e karşı İslami bir petrol ve gıda ambargosu çağrısından birkaç hafta sonra geldi.

İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği üyeleri arasında 11 Kasım'da Suudi Arabistan'ın başkentinde düzenlenen ortak zirvede Müslüman devletler, İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin talep ettiği gibi İsrail'e geniş çaplı yaptırımlar uygulanmasını kabul etmedi.