Hamas’a göre mülteci kampına saldırıda 70 kişi öldü

Hamas Sağlık Bakanlığı İsrail'in mülteci kampına düzenlediği saldırıda 70 kişinin öldüğünü açıkladı.

Hamas Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki bir mülteci kampındaki evlere düzenlediği saldırıda en az 70 kişinin öldüğünü duyurdu.

Sağlık Bakanlığı, daha önce en az 60 kişinin öldüğünü bildirmişti. Bakanlık yaptığı yeni açıklamada İsrail saldırısının Gazze Şeridi'nin merkezindeki al-Maghazi mülteci kampında en az üç evi yıktığını belirtti.

Açıklamaya göre ölü sayısı 70’e çıktı. İsrail ordusu bu bilgiyi "kontrol ettiğini" belirtmekle yetindi. Başka kaynaklardan bilançoyu doğrulamak mümkün görünmüyor.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, saldırının "ikamet edilen evlerden oluşan bir bloğu" yok ettiğini ifade ederken, bilançonun ağırlaşabileceğini sözlerine ekledi.

Hamas Sağlık Bakanlığı pazar günü Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye kampındaki evlerine düzenlenen İsrail saldırısında aynı aileden 10 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail topaklarında düzenlediği kapsamlı saldırı ile başlayan yeni savaşta onbinlerce kişi İsrail saldırılarında öldü.

Sağlık Bakanlığı’nın verdiği son bilançoya göre, 7 Ekim'den bu yana öldürülen Filistinli sayısı 20 bin 424'e, yaralanan Filistinli sayısı ise 54 bin 36'ya ulaştı.