Hamas dört komutanının öldürüldüğünü doğruladı

Hamas'ın silahlı kanadı, Gazze Şeridi’nde aralarında Kuzey Gazze Tugayı Komutanı Ahmed el-Handur'un da bulunduğu dört askeri komutanının öldürüldüğünü duyurdu.

Filistinli hareket Hamas'ın silahlı kanadı El Kassam Tugayları, pazar günü yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistin topraklarına yönelik saldırısı sırasında Kuzey Gazze Tugayı'nın askeri komutanı ve diğer üç subayın öldüğünü duyurdu.

Ahmed el-Handur Hamas Askeri Konseyi üyesiydi ve özellikle 2006 yılında İsrail ile Gazze Şeridi arasında, Filistin topraklarının en güney ucundaki Kerem Şalom geçiş noktasında İsrail ordusuna karşı düzenlenen saldırıda rol oynamıştı. Bu nedenle 2017 yılından bu yana ABD tarafından “terörist” olarak kabul ediliyor.

İsrail ordusu tarafından uzun süredir hedef alınan El Handur, daha önceki saldırılarda iki çocuğunu kaybetmişti.

Açıklamada adı geçen diğer üç kadro arasında roketçi birimlerin başı olarak tanıtılan Ayman Siam da bulunuyor.

Hamas kendi cephesindeki kayıplar hakkında nadiren açıklamalarda bulunuyor.

Ancak ekim ayı ortasında El Kassam Tugayları komutanlarından Ayman Nofal'ın İsrail ordusunun Bureyc mülteci kampına düzenlediği saldırıda öldüğünü duyurmuştu.

İsrail ordusu Nofal'ın "İsrail'e karşı çok sayıda saldırı gerçekleştirdiğini", "silah üretimini denetlediğini" ve 2006'da esir alınan ve 2011'de serbest bırakılan İsrail askeri Gilad Şalit'in kaçırılması organizasyonunda yer aldığını" açıklamıştı.

Hamas hükümetine göre Gazze Şeridi'nde yaklaşık 15 bin kişi İsrail saldırılarında hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz hafta üst düzey bir İsrailli askeri yetkili savaşın başladığı 7 Ekim’den bu yana "50'den fazla" Hamas komutanının öldüğünü bildirmişti. Ancak bu bilgileri başka kaynaklarca doğrulamak mümkün görünmüyor.