Hamas Sağlık Bakanlığı: En az 6 bin 546 kişi öldü

Gazze Şeridi’nin kontrolünü elinde bulduran Hamas’a bağlı hükümetin Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim’den bu yana İsrail bombardımanlarında en az 6 bin 546 kişi öldü.

Hamas hükümetine bağlı Sağlık Bakanlığı, savaşın başladığı 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi'nde en az 6 bin 546 kişinin öldüğünü duyurdu.

Ölenler arasında en az 2 bin 704 çocuğun da bulunduğunu belirten bakanlık, 17 bin 439 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Çarşamba günü verilen bilançoya kıyasla ölü sayısının 24 saatte en az 750 kişi arttığı görülüyor.

Öte yandan Gazze'de yerinden edilmiş yaklaşık 600 bin kişi Birleşmiş Milletler Filistinli Mülteciler Kurumu (Unrwa) tarafından işletilen 150 tesiste barındırılıyor.

Unrwa, X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada tesislerinden en az 40'ının etkilendiğini belirtti. Unrwa, "Barınaklarımız kapasitelerinin dört katı insanı barındırıyor ve mevcut tesisler dolup taştığı için birçok insan sokaklarda uyuyor" diye ekledi.

ÖLDÜRÜLEN HİZBULLAH ÜYELERİNİN SAYISI 43’E ÇIKTI

İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmalar da devam ediyor. Hizbullah, Bekaa'nın Hreybe köyünden bir başka savaşçısının öldüğünü duyurdu. Hizbullah, çarşamba sabahı da Bekaa'dan üç militanının öldüğünü duyurmuştu.

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail’e saldırısıyla başlayan savaştan bu yana öldürülen Hizbullah’ın en az 43 savaşçısı öldü.