Hamas Sağlık Bakanlığı’na göre ölü sayısı 9 bini aştı

Hamas Sağlık Bakanlığı, İsrail ile savaşın başlamasından bu yana Gazze Şeridi'nde 3 bin 760'ı çocuk olmak üzere 9 bin 61 kişinin öldüğünü duyurdu.

Gazze Şeridi’nin kontrolünü elinde bulunduran Hamas Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi'nde 3 bin 760'ı çocuk olmak üzere 9 bin 61 kişi öldürüldü.

Ölenlerden 2 bin 326'sının kadın olduğunu belirten Bakanlık, bombardımanlarda en az 32 bin 000 kişinin de yaralandığı bilgisini verdi.

CİBALİYE KAMPINDA 200’E YAKIN ÖLÜ

Hamas hükümeti, İsrail'in salı ve çarşamba günleri Gazze Şeridi'ndeki en büyük mülteci kampı olan Cibaliye’ye düzenlediği iki bombardımanda ise 195 kişinin öldüğünü duyurdu.

Hükümet basın servisi "Cibaliye'deki birinci ve ikinci katliamların kurbanları, şehitler ve yaralılar dahil olmak üzere bini aşıyor” dedi. Hükümete göre hayatını kaybedenlerin yanısıra enkaz altında 120 kayıp var ve 777 kişi de yaralandı.

Kampta 116 bin mülteci kalıyor. Çarşamba günü yüzlerce yaralı Filistinli ve yabancı, Gazze Şeridi'nden tahliye edildi.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'ne göre bu bombardımanlar, "çok sayıda sivil kayıp ve yıkımın büyüklüğü göz önüne alındığında" "savaş suçu" teşkil edebilir.

SUUDİ ARABİSTAN BAĞIŞ KAMPANYASI BAŞLATTI

Perşembe günü Suudi Arabistan, Gazze'deki Filistinliler için bir bağış kampanyası başlattığını duyurdu. Suudi medyasına göre Kral Salman bile 30 milyon riyallik (yaklaşık 8 milyon dolar) bir bağışla elini cebine attı. Ülkenin Veliaht Prensi ve fiili yöneticisi Muhammed bin Salmana ise 20 milyon riyal verdi.

Öte yandan Lübnan cephesinde, Hizbullah gece saatlerinde bir İsrail insansız hava aracını imha ettiğini iddia etti ancak İsrail ordusu bunu yalanladı.