Hamle kapsamında etkili eylemler: Çok sayıda asker cezalandırıldı

HPG/YJA Star gerillaları KCK’nin başlattığı “Tecride, Faşizme, İşgale Son! Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesi kapsamında etkili eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde tespit edilen 5'i rütbeli çok sayıda asker cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“KCK tarafından “Tecride, Faşizme, İşgale Son! Özgürlüğü Sağlama Zamanı” şiarıyla başlatılan hamle çerçevesinde güçlerimiz etkili eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

HEFTANÎN

15 Eylül günü saat 12.30’da güçlerimiz, Heftanin bölgesindeki Kartal alanında bulunan Şehit Şîlan Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemişlerdir. Tepede bulunan bir mevziinin içindeki askerlerle birlikte imha edildiği bu eylemde, cezalandırılan ve yaralanan asker sayısı tespit edilememiştir.

Eylemin ardından çevreyi rastgele bir şekilde bombalayan işgalci TC devleti, alandan çıkmak isteyen sivil halkın araçlarını hedeflemiştir. Saldırı sonucunda sivillere ait araçlarda maddi zarar meydana gelirken, Keşan köyü çevresinde yangın çıkmıştır.

17 Eylül günü saat 18.00’da Heftanin bölgesindeki Bektorya alanına bağlı Kato Sulê Tepesi’nde işgalci TC ordusuna ait bir mevzi gülerimiz tarafından hedeflenmiştir. Bu eylemde mevzi imha edilirken, 5 asker cezalandırılmış ve 3 asker yaralanmıştır.

Eylemin ardından işgalci TC ordusu Kobra helikopterlerinin desteğiyle Skorsky helikopterlerle cezalandırılan ve yaralanan askerlerini alandan uzaklaştırmıştır.

İşgalci TC ordusu Heftanin bölgesinde bulunan Kartal Tepesi, Şehit Zınar Tepesi yamaçları ve Şehit Gever boğazı’nı kapsayan bir işgal operasyonu başlatmıştır. Bu operasyon devam etmektedir.

ÇUKURCA

17 Eylül günü saat 05.00’da Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Şehit Bilal Tepesinde konumlanan işgalci TC ordusunu hedeflemiştir. Bu eylemde işgalcilere ait bir mevzi içindeki işgalcilerle birlikte imha edilmiştir. Ayrıca tepede bulunan 2 mobese kamerası da imha edilmiştir.

Eylemin ardından alanı obüs, havan ve savaş uçaklarıyla bombalayan işgalci TC ordusu alanda bir operasyon başlatmıştır. Operasyon birliklerini denetim altına alan güçlerimiz saat 09.40’ta araziye mobese kamerası yerleştirmek isteyen işgalci TC askerlerini sabotaj taktiğiyle hedeflemiştir. Düzenlenen başarılı eylem sonucunda 3 işgalci cezalandırılmıştır. Saat 17.30’da alanı Kobra helikopterleriyle bombalayan işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerleri Skorksy helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

BEYTÜŞŞEBAP

11 Eylül günü sabah saatlerinde Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kato Jirka alanında savaş uçakları ve taarruz helikopterleri ile bombalayan işgalci TC ordusu, Skorsky helikopterlerle alana indirmeler yaptıktan sonra bir operasyon başlatmıştır. Alandaki düşman hareketliliğini takip eden güçlerimiz aynı gün operasyon koordinesini hedefleyen etkili bir eylem düzenlemişlerdir. Operasyon koordinesinin imha edildiği bu eylemde 5’i rütbeli olmak üzere çok sayıda asker cezalandırılmıştır. İşgalci TC devleti, güdümünde bulunan özel savaş medyası aracılığıyla operasyonda 3 ölü ve 1 yaralısının olduğuna dair yalan haberler servis etmiştir. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. İşgalci TC ordusu güçlerimiz karşısında büyük bir hezimet yaşamış ve verdiği ağır kayıpların ardından 13 Eylül günü alandan kısmi olarak geri çekilmiştir.

ÇATAK

5 Eylül günü saat 06.00’da işgalci TC ordusu Wan’ın Şax (Çatak) ilçesine bağlı Masiro alanına Skorsky helikopterlerle indirmeler yaptıktan sonra bir işgal operasyonu başlatmıştır. Operasyon sırasında güçlerimiz ile işgalciler arasında yoğun çatışmalar çıkmıştır. Çatışmalar sırasında işgalcilere karşı kahramanca direnen Agit ve Mazlum yoldaşlarımız son mermilerine kadar savaşarak şehit düşmüşlerdir. Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın ayrıntılı kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

OMERYAN

İşgalci TC ordusu Mardin’in Omeryan alanına bağlı köylerde güçlerimizin kıyafetlerini giyerek kontra faaliyetleri yürütmektedir. Bu kontra gruplarının büyük çoğunluğu kadınlardan oluşmaktadır. Bölge halkımızın, işgalci TC devletinin kirli savaş taktiklerini yürüten bu kontra gruplarına karşı duyarlı olması gerekmektedir.

ŞEHİT DÜŞEN GERİLLANIN KİMLİK BİLGİSİ AÇIKLANDI

18 Ağustos tarihli açıklamamızda 30 Temmuz günü Şırnak’ın Gabar Dağı bölgesinde bulunan Banê köyü alanındaki operasyon sürecinde 3 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızdan Botan yoldaşımızın netleşsen ayrıntılı kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Botan Hezex
Adı Soyadı: Emin Turhan
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Fatma – Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 30 Temmuz 2020 / Gabar

Botan yoldaşımız Şırnak’ta dünyaya gelmiş ve yurtsever bir çevrede yetişmiştir. Kürdistani değerlere her zaman bağlı kalan yoldaşımız, halkımızın özgürlük hayallerini gerçekleştirmek için gerilla saflarına katılmış ve soluksuz bir mücadele yürütmüştür. Mütevazi ve emek kişiliği ile yoldaşları arasında büyük bir saygı uyandıran Botan yoldaşımız, kendisini sürekli geliştiren ve gittiği her alanda öncülük rolü oynayarak, militan kişiliğin gereklerini tereddütsüz yerine getirmiştir.

Şehadete ulaşan Botan yoldaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve şehidimizin bize devrettiği mücadele mirasını zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.

HAVA SALDIRISI

İşgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılar gerçekleştirmiştir. Saldırıların ayrıntıları şöyledir:

17, 18 ve 19 Eylül günleri Heftanin bölgesinde bulunan Bektorya alanı obüs ve havanlarla bombalanmıştır.

18 Eylül günü saat 09.40-10.20 arasında işgalci TC ordusu Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Kinyaniş köyünü Kobra helikopterleri ile bombalamış ve Skorsky helikopterler ile Şehit Bilal Tepesine indirme yapmıştır.”