Hindistan'da çöken bir tünelde kurtarma çabaları yoğunlaştırıldı

Himalayalar'ın kuzeyindeki Uttarakhand eyaletinde 12 Kasım'da çöken bir tünelde mahsur kalan 41 işçiyi kurtarma çabaları iki katına çıkarıldı.

Kurtarma ekipleri, işçileri kurtarmak için yeni bir kuyu kazma planları yapıyor. Mahsur kalan işçilerin ilk görüntüleri salı günü ortaya çıktı; bu görüntülerde, işçilerin sağlam ve güvende olduğu, kurtarıcılarla iletişim kurduğu görülüyor.

Kurtarma ekipleri, işçilerle telsizle iletişim kurarak yiyecek, su, oksijen ve ilaç gönderiyor. Pazartesi günü yeni ve daha büyük bir boru yerleştirilerek daha fazla yardım gönderilmesi planlandı. Ancak, çökme sonrasında meydana gelen çatlamalar ve sondaj makinelerinin arızalanması nedeniyle kurtarma çalışmaları yavaş ilerliyor.

Ekskavatörler, çöken tünelin enkazını kaldırmaya çalışırken, kurtarma ekipleri alternatif bir kurtarma yolu için yeni bir kuyu kazmaya hazırlanıyor.

Bu dikey çıkış yolunun derinliğinin 89 metreyi bulması gerekiyor. Ulaştırma Bakanı Nitin Gadkari, "Mümkün olan her türlü çaba gösteriliyor" dedi ve kurtarma ekiplerinin işçilere ulaşmak için çeşitli alternatif rotalar üzerinde çalıştığını belirtti.

Uluslararası uzmanlar da kurtarma çabalarına dahil olacak. Yetkililer, "Onları dışarı çıkaracağız" sözleriyle umut verdi. Ancak, çöken tünelin inşası, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin sınır bölgelerine erişimi artırmak amacıyla başlattığı altyapı çalışmalarının bir parçası olarak öne çıkıyor.