Hindistan’da tünel çöktü, en az 40 işçi mahsur kaldı

Hindistan'ın kuzeyinde, Char Dam Yolu Projesi kapsamında inşa edilen bir karayolu tünelinde meydana gelen çökme sonucu en az 40 işçi mahsur kaldı.

Kurtarma servisi yetkilisi Durgesh Rathodi, bu pazar günü yaşanan olaya ilişkin "tünelin yaklaşık 200 metrelik kısmının çöktüğünü ve en az 40 işçinin içerde mahsur kaldığını" belirtti.

Rathodi ayrıca, kurtarma ekiplerinin tıkanıklığı açmaya çalışırken daha fazla molozun düşmesiyle zorlu bir süreçle karşı karşıya olduklarını ifade etti.

Olay, pazar sabahı erken saatlerde Himalaya bölgesinde bir grup işçinin şantiyeden ayrılırken ve yerine yeni bir ekip gelirken meydana geldi.

4,5 kilometre uzunluğundaki tünel, Uttarkashi ve Yamnotri'deki iki önemli Hindu tapınağını birbirine bağlamak amacıyla Silkyara ve Dandalgaon arasında inşa ediliyordu.

Kurtarma ekipleri tarafından paylaşılan fotoğraflarda, devasa beton blokların tüneli kapattığı ve çatıdaki bükülmüş metal çubukların enkazdan dışarı çıktığı görülüyor.

Uttarakhand Başbakanı Pushkar Singh Dhami, X üzerinden yaptığı açıklamada, "Tünelde mahsur kalan işçilerin sağ salim çıkması için Tanrı'ya dua edin" dedi.

Yerel bir polis memuru ise, kurtarma işleminin sonucu konusunda "çok iyimser" olduklarını, ancak "ne kadar süreceğini söylemenin zor olduğunu" itiraf etti.

Tünel, Başbakan Narendra Modi'nin ülkenin en popüler Hindu tapınaklarına ve Çin sınırına yakın bölgelere bağlantıları geliştirmek üzere tasarlanan Char Dam Yolu Projesi'nin bir parçasıydı.

Hindistan'da büyük altyapı şantiyelerinde meydana gelen kazalar sıklıkla yaşanıyor.