Hindistan’da tünelde mahsur kalan işçiler çıkarılmaya başlandı

Hindistan'ın Uttarakhand eyaletinde 12 Kasım'da çöken bir tünelde mahsur kalan 41 işçiden ilk grup, Salı günü başlayan kurtarma operasyonlarıyla güvenli bir şekilde dışarı çıkarıldı.

Himalaya eyaleti Uttarakhand'ın Başbakanı Pushkar Singh Dhami, kurtarma operasyonlarının başarılı olduğunu ve işçilerin tahliyesi için gerekli hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. İlk grup Salı günü itibarıyla çıkarıldı.

Tünelde mahsur kalan işçilere 17 gün boyunca endoskopik bir kameranın da yerleştirildiği bir boru aracılığıyla hava, yiyecek, su ve elektrik sağlanması sayesinde hayatta kalmaya çalıştılar. Geçtiğimiz hafta, bu kamera sayesinde aileler, uzun bir süre sonra ilk kez mahsur kalan yakınlarını görebildi.

Silkyara tüneli, Başbakan Narendra Modi'nin Char Dham otoyol projesinin bir parçası olarak ülkenin önemli dört Hindu bölgesiyle ve Çin sınırındaki bölgelerle bağlantıları güçlendirmek amacıyla tasarlanmıştı.

Hassas bir kurtarma operasyonu olan bu süreçte, askeri mühendisler ve madenciler, tünelin içindeki kaya ve molozları elle kırarak son bölümü temizliyorlar.