Hollandalı vekiller Türkiye’ye karşı hedefli yaptırım istedi

Hollanda muhafazakar parti Hristiyan Birlik (ChristenUnie) öncülüğünde milletvekillerinin çoğunluğu Türkiye’ye karşı hedefli yaptırımlar uygulamanın vakti geldiğini açıkladı.

Hristiyan Birlik yaptığı açıklamada, “Türkiye Suriye’yi kaba güçle işgal ederek bölgenin güvenliğini tehlikeye atarken, enerjik tedbirler almanın zamanı geldi” dedi.

Hristiyan Birlik, “Bugün, Hristiyan Birlik’in girişimiyle milletvekillerinin çoğunluğu hedefli yaptırımlar, tüm silah satışları ve Türkiye’ye AB adaylığı için verilen Avrupa fonlarının durdurulmasını istiyor” diye ekledi.

Hristiyan Birlik’ten Stieneke van der Graaf, “Bu hoyrat saldırı Türkiye’nin Avrupa Birliği’nde yerinin olmadığını gösteren ek bir kanıttır. Bu ülkenin adaylık süreci için AB’den fon desteği almaya devam etmesi açıklanamaz. Bugün, hükümetten bu Avrupa fon akışını durdurmasını istiyorum” diye konuştu.

Aynı partiden Joel Voordewind, “Türkiye, tam bir cezasızlık içerisinde bunu yapamaz” diyerek, Türkiye’ye karşı sert Avrupai yaptırımlar alınmasını istedi. Voordewind, Türkiye Suriye’den çekilmediği sürece tüm silah satışlarının da durdurulmasını talep etti.