HPG: 6 işgalci cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin düzenlediği “etkili eylemler” sonucunda 6 işgalcinin daha cezalandırıldığını, bir kepçe ve bir mobese kamera sisteminin imha edildiğini bildirdi.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada, “Güçlerimizin Fedailik Günü’nde gerçekleştirdiği etkili eylemler sonucunda 6 işgalci cezalandırılmış, 2 işgalci yaralanmış, 1 kepçe aracı ve 1 mobesse kamera sistemi imha edilmiştir. İşgalci TC ordusu Direniş Alanları’nı 7 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla, 23 kez savaş uçaklarıyla, onlarca kez de obüs ve saldırı helikopterleriyle bombalamıştır” dedi.

Gerçekleştirilen eylemler ve Türk devletinin saldırılarına ilişkin şu ayrıntılar verildi:

“1. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

29 Haziran günü saat 16:00’da Werxelê Direniş Alanı’ndaki işgalciler, YJA Star güçlerimiz tarafından vurularak darbelenmiştir.

30 Haziran günü 07:10 – 07:30 saatleri arasında Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler üç kez ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Güçlerimizin müdahalesi ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

2. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

29 Haziran saat 09:18 ve 30 Haziran saat 07:50’de Karker Direniş Alanı’nda konumlanmak isteyen işgalciler ağır silahlarla hedeflenerek darbelenmiştir.

29 Haziran günü saat 16:00’da Çemço alanına doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından vurularak darbelenmiştir.

3. Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

28 Haziran saat 10:40’ta Çelê’ye bağlı Girê Sor alanında işgal amaçlı askeri yol yapan işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Güçlerimizin etkili vuruşları sonucunda 3 işgalci cezalandırılmış, 2 işgalci yaralanmış ve işgalcilere ait 1 kepçe aracı imha edilmiştir.

29 Haziran saat 12:30’da işgalcilerin Girê Cûdî Direniş Alanı’na yerleştirmek istedikleri mobesse kamera sistemi güçlerimiz tarafından imha edilmiştir. Aynı saatlerde alanda bulunan işgalciler YJA Star hareketli timlerimiz tarafından suikast taktiğiyle hedeflenmiş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

29 Haziran saat 12:40’ta Girê Cûdî Direniş Alanı’nda hareket halinde olan işgalciler suikast taktiğiyle hedeflenmiş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

4. İşgalci TC ordusunun kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılar;

28 Haziran günü Girê Cûdî, Karker ve Şikefta Birîndara Direniş Alanları’nda bulunan savaş tünelleri 7 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalanmıştır.

5. İşgalci TC ordusunun obüs, saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

29 Haziran günü Werxelê, Girê Hakkarî, Girê Cûdî, Girê Karker ve Girê FM Direniş Alanları onlarca kez obüs ve havanlarla bombalanmış ve Girê Cûdî Direniş Alanı üzerinde yoğun dron hareketliliği gözlemlenmiştir.

29 Haziran günü Şikefta Birîndara, Kurojahro, Kokerê, Mamreş, Şehîd Harûn, Şehîd Tolhildan alanları 11 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

29 Haziran günü Werxelê, Çemço, Sîda ve Karker Direniş Alanları 23 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır."