HPG'den haber alınamayan gerilla grubuna ilişkin açıklama

Haber alınamayan gerilla grubuna ilişkin açıklama yapan HPG, "Yerel halktan aldığımız bilgilere göre; KDP’ye bağlı güçler, grubun etrafını kuşatmış, bu güçler tarafından saldırıya uğramış ve bazı arkadaşlarımız şehit düşmüştür" dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

"Görevli olarak bir yerden başka bir yere gitmekte olan küçük bir gerilla grubumuzla, Xelîfan civarlarına ulaştıkları 26 Temmuz gününden bu yana bizimle ilişkileri kesilmiştir.

Yerel halktan aldığımız bilgilere göre; grubumuzun bulunduğu yeri bir ihbar sonucu öğrenen KDP’ye bağlı güçler, bu grubun etrafını kuşatmış, grup alandan uzaklaşmak isterken bu güçler tarafından saldırıya uğramış ve bazı arkadaşlarımız şehit düşmüştür. Yerel halkın bilgisi bu biçimdedir. Söz konusu alan KDP güçleri tarafından kuşatılmış ve giriş-çıkışlar yasaklanmış olup, başka hiçbir bilgi alınamamaktadır.

Aynı tarihlerde bazı KDP’li yetkililerin basın yoluyla yaptığı açıklamalardan da Xelîfan mıntıkasında bir olayın yaşandığı anlaşılmaktadır. Bu arkadaşlarımızın akıbeti hakkında ciddi endişe duymaktayız. Sadece oradan geçmekte olan bir grubu bu biçimde kuşatıp saldırmanın hiçbir izahı yoktur. Bu, kabul edilemez bir durumdur. Tamamen Kürdistan halkının düşmanlarına hizmet eden bir tutumun sergilendiği anlaşılmaktadır.

Biz, daha fazla tahammül sınırlarını zorlamadan, bu arkadaşlarımızın akıbeti hakkında KDP’nin bizlere ve kamuoyuna çarpıtma değil; doğru, inandırıcı ve güvenilir bir bilgi sunmasını bekliyoruz.

Tarihin bu kritik aşamasında Kürt halkının ulusal çıkarları açısından ağır zararlara yol açabilecek bu saldırganlık karşısında tüm halkımızı duyarlı olmaya ve ilgili tüm siyasi çevreleri ulusal görevleri açısından sorumluluğa davet ediyoruz."