HPG iki şehit gerillanın kimliklerini açıkladı

Halk Savunma Güçleri (HPG) Medya Savunma Alanlarında Türk ordusu ile 1 Temmuz günü yaşanan çatışmalarda şehit düşen iki gerillanın kimliklerini açıkladı.

HPG açıklamasına göre Xakurkê bölgesine bağlı Ermuş alanında Türk işgalci birlikleri ile yaşanan çatışmalar sırasında Batman doğumlu Yunus Sert (Masiro Botan) ve Ciwanro doğumlu Ako Şahmuradi (Şaho Caf) adlı gerillalar şehit düştü.

HPG açıklamasında iki gerilla hakkında şunlar belirtildi: “Kürdistan kadim bir tarihe ev sahipliği yapmış ve demokratik medeniyeti toplumsal yapısında vücut bulmuştur. Tarihsel kökeni ve yapısı bakımından kapitalist sistem tarafından her zaman hedef haline gelmiş ve yok edilmeye çalışılmıştır. Kürdistan’ı ve Kürt halkını hedefleyen bu faşist zihniyet sadece fiziki soykırım değil aynı zamanda Kürt halkının toplumsal varlığıyla beraber doğan demokratik medeniyet tarihini ortadan kaldırmak istemiştir. Önder Apo’nun felsefesi bu demokratik değerleri tekrardan formüle edip ve özgürlük mücadelesini bu eksende tarihi bir mücadele içerisine girmiştir. Özgürlük mücadelesi her mücadele dönemini birer kahramanlık destanıyla taçlandırarak bir sonraki mücadele döneminin halkasını oluşturmuştur. Bu mücadele dönemlerinde ortaya çıkan fedai ruh Kürt halkını daha çok özgürlüğüne yaklaştırmıştır. Kürt halkının bağrında yetiştirdiği Masiro ve Şaho yoldaşlarımız da bu özgürlük meşalesini taşıyan ve halkın fedai kahramanları olmuşlardır.

Faşist sömürgeci Türk devletinin Güney Kürdistan başta olmak üzere tüm Kürdistan üzerindeki işgal planları ve saldırılarına karşı ancak fedai bir ruhla zaferi hedefleyen Masiro ve Şaho yoldaşlarımız, yürüdükleri bu hakikat yolunda işgalci TC devletinin sömürüsüne ve zulmüne karşı savaşmışlardır. Masiro ve Şaho yoldaşlarımız bu bilinçle işgalci TC devletine karşı destansı bir direniş sergileyerek kahramanca son mermilerine kadar savaşmayı görev bilmişlerdir. Xakurkê’de başlayan işgal harekâtına karşı ilk günden, şehitler kervanına katıldıkları ana kadar büyük bir irade ve Apocu fedai ruhla düşmana karşı tarihi direnişteki yerlerini almışlardır.

Şehadete ulaşan Masiro ve Şaho yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve şehitlerimizin taşıdıkları özgürlük meşalesini kahraman şehitlerimize layık olacak zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”

Kod Adı: Masiro Botan
Adı Soyadı: Yunus Sert
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Fatma - Fadıl
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Temmuz 2020 / Xakurkê

Masiro – Yunus Sert

Kod Adı: Şaho Caf
Adı Soyadı: Ako Şahmuradi

Doğum Yeri: Ciwanro
Anne - Baba Adı: Xayıl - Star
Şehadet Tarihi ve Yeri: : 1 Temmuz 2020 / Xakurkê