GÖRÜNTÜLÜ

HPG şehit Onur Artos’u saygıyla andı

Zap’ta şehadete ulaşan YJA Star gerillası Onur Artos’ı anan HPG, “Mücadele tarihimize adını silinmeyecek bir şekilde yazdırdı” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

"2 Temmuz 2022 günü Zap bölgesinde şehadete ulaşan Onur Artos yoldaşımızı şehadet yıl dönümünde saygıyla anıyoruz.

Cesur bir savaşçı ve fedai bir Apocu militan olan Onur yoldaşımız, bulunduğu her alanda Parti çizgisinin sarsılmaz bir savunucusu olmayı başardı. YJA Star kimliğinin gereklerini layıkıyla yerine getirerek örnek fedai bir militan oldu. Dönemin ruhuna göre hareket ederek tarihsel misyonlarını yerine getirmek için yoğun bir çaba harcadı. İşgalcilerin emellerine ulaşmaması için Apocu tarzda savaşarak ve yeni dönem taktiklerini uygulayarak işgalci TC ordusuna geçit vermeyen bir duruşun sahibi olan yoldaşımız, mücadele tarihimize adını silinmeyecek bir şekilde yazdırdı.

Yoldaşları olarak Onur yoldaşımızın bizlere bıraktığı mücadele bayrağını zaferle dalgalandıracağımızı ve onun şahsında tüm şehitlerimizin hayallerini gerçekleştireceğimizin sözünü veriyoruz. Bu duygularla başta Onur yoldaşımızın değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Onur Artos yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Onur Artos
Adı Soyadı: Şükran Arvas
Doğum Yeri: Wan
Anne – Baba Adı: Azize – Gurgin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Temmuz 2022 / Zap

Onur yoldaşımız Wan’ın Westan ilçesine bağlı Geliyê Karkarê yöresindeki yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Sömürgeci soykırımcı TC devletinin baskı ve zulmüne boyun eğmeyen ailesi, devletin koruculuk dayatmalarını kabul etmeyerek İstanbul’a göç etmek zorunda kaldı. Köyleri yakılan, devletin baskılarını erken yaşta gören ve yaşayan yoldaşımız Kürtlük bilinci ile büyüdü. Düşman gerçekliğinin farkına vararak yetişti. Kurdistan’dan uzakta yaşamış olsa da kendi anadili ve kültürünü korumayı bilen yoldaşımız, düşmanın asimilasyon politikalarına karşı her zaman duyarlı oldu. Yakın aile çevresinden katılımların olması ve Kurdistan’a olan özlemi Hareketimize sempatisini arttırdı. Gerillanın kahramanlık destanları ve düşmanın Kurdistan’da yaptığı katliamların hikayeleri ile büyüdü. Düşmana karşı büyük öfke duyan Onur yoldaşımız, erken yaşta gerilla olmayı ve halkımıza yapılan zulümlerin intikamını almayı temel amacı haline getirdi. Yüreği Kurdistan için atan yoldaşımız, her geçen gün derin yoğunlaşmalar yaşadı. Sistem okullarını terk eden yoldaşımız, ailesine ekonomik destekte bulunmak için birçok işte çalıştı. Emek olgusunun kutsallığını bilince çıkaran yoldaşımız, emekçi kişiliği ile çevresinde sevilen ve örnek alınan biri oldu. Sistemin kadını metalaştırma ve özünden koparma politikalarını sorgulayarak arayışlarına cevap bulmak istedi. Önderliğimizin ideolojisi ile kendini yaratan Özgür Kadın Hareketi’ne hayranlık besledi. Her anlamda derin çelişkiler yaşayan yoldaşımız; yurtsever devrimci gençlik çalışmalarına dahil oldu. Bu çalışmalardaki moralli ve heyecanlı katılımı ile tüm yoldaşlarının saygısını kazandı. Mücadele ettikçe Hareketimizi daha yakından tanıma fırsatı bulan Onur yoldaşımız, düşmanın baskılarına karşı hiçbir şekilde taviz vermeden çalışmalarını sürdürdü. Asi ve direngen bir Kürt kadını olarak düşmanın tüm baskılarını boşa çıkardı. 2012 yılında düşmana esir düşen yoldaşımız iki yıl zindanda kaldı. Zindan sürecini yoğunlaşma ve kendini geliştirme yeri olarak gördü. Özellikle Şehîd Viyan Soran yoldaşımızın mektubundan derinden etkilendi. Önderliğimizin yaşam felsefesini anlamaya çalıştı. Okudukça bilinçlenen ve hakikat arayışını süreklileştiren yoldaşımız iki yıllık esaretten sonra tahliye oldu. 2014 yılında Rojava ve Şengal’de DAİŞ çetelerinin halkımıza dayattığı soykırıma karşı verilecek en büyük cevabın gerilla saflarına katılarak verilebileceğini gördü. Özlemini çektiği ve yıllarca hayal ettiği Kurdistan dağlarına 2014 yılında varan Onur yoldaşımız, gerilla yaşamına ilk adımını attı.

Yeni savaşçı eğitimini Qendîl bölgesinde alan yoldaşımız, gerillanın yoldaşlık ilişkilerinden ve kadın gerillaların yaşamdaki öncülüklerinden çok etkilendi. Sistemdeki kadın ile özgürleşen kadın arasındaki farkı daha açık görerek büyük bir özgüven kazandı. Eğitimlerde öğrendiği her yeni şeyden büyük ilham aldı. Gerilla yaşamına kısa sürede alışan ve yoldaşlarına birçok konuda yardımcı olan Onur yoldaşımız, eğitimini başarılı bir şekilde bitirdikten sonra Qendîl bölgesinde çalışmalara dahil oldu. RAJIN - Ragihandina Azad a Jinê çalışmalarında yer aldı. Şehîd Viyan’ın hem yaşamı hem eylemini daha iyi anlamaya çalıştı. Yer aldığı çalışmalarda her zaman heyecanlı, moralli, her an öğrenmeye hevesli duruşuyla örnek bir katılımın sahibi oldu. Bir süre basın çalışmalarında yer alan yoldaşımız ideolojik anlamda birikim kazandı. Şehitlere derin bağlılık besleyen yoldaşımız, 2018 yılında şehit olan yakın akrabaları Toprak Garzan – Sevda Arvas, Felat Artos – Behçet Arvas yoldaşlarımızın şehadetini mücadelesini büyütme gerekçesi yaptı. Mazlum Doğan Parti Merkez Okulu’nda eğitim gören yoldaşımız, özgür kadın kişiliğini kendinde yaratmak için büyük bir emek verdi. Önderliğimizin kadın ordulaşması değerlendirmelerini ve kişilik çözümlemelerini okuyarak, bunları yaşam felsefesi yapmak istedi. Her anını okuyarak ve örgütsel tartışmalar yürüterek geçiren yoldaşımız, eğitimden sonra iddiasını büyüterek Hêzên Taybet bünyesindeki çalışmalara dahil olma önerisinde bulundu.

Yaşanan tarihi süreçte büyük sorumlulukları üstlenmek ve düşmandan yılların intikamını almak isteyen Onur yoldaşımız, 2019 yılında Hêzên Taybet çalışmalarına geçti. Zorlu ve yoğun bir eğitim sürecinden geçen yoldaşımız, her göreve hazır bir militan olarak sorumluluk üstlendi. “Ne yapmam gerekiyorsa onu yapmalıyım” diyerek “hesapsız katılım ve adanma yeri” olarak değerlendirdiği Hêzên Taybet çalışmalarında katılımı ve derin yoğunlaşmasıyla örnek bir Apocu militan oldu. İdeolojik birikimi ve askeri branşlarda kazandığı yetkinlik sayesinde her zaman zor görevlere gitmek için öneride bulundu.

17 Nisan 2022 tarihinde Medya Savunma Alanları’na yönelik başlayan işgal saldırılarına karşı tarihi direnişlerin yaşandığı Zap bölgesine bulunan Onur yoldaşımız, düşmana ağır darbe vurulan eylemlerde yer aldı. Tarihi sorumluluğunun bilinciyle koşulsuz ve hesapsız bir katılımın sahibi olan Onur yoldaşımız, özgür bir YJA Star militanı olarak görev ayrımı yapmadan örgütün verdiği her çalışmayı büyük bir titizlik, aşk ve inançla yapma çabasında oldu. Yer aldığı her alanda fedakarlığı ile bilinen Onur yoldaşımız, dönem taktiklerine göre pozisyon alarak hem arazi timlerinde hem de savaş tünellerinde devrimci görevlerini yerine getirdi. Tüm yoldaşlarının saygı ve sevgisini kazanan Onur yoldaşımız, fedailik çizgisinde tereddütsüz ve soluksuz bir yürüyüşün sahibi oldu. 2 Temmuz 2022 günü Zap bölgesinde gerçekleşen düşman saldırısında şehadete ulaşan Onur Artos yoldaşımız; mütevazı yaşamı, derin yoldaşlığı, Önderliğe ve şehitlere olan bağlılığı ile örnek bir YJA Star militanı olmayı başardı. Mücadele yoldaşları olarak tüm şehitlerimizin hayali olan Özgür Kurdistan Özgür Önderlik hayalini zafere taşıma sözümüzü tekrarlıyoruz.”