HPG: Zap şehitlerini saygıyla anıyoruz

Zap’ta 2016 yılında şehit düşen gerillaları saygıyla anan HPG, “Aziz şehitlerimizin anılarına ve amaçlarına her zaman bağlı kalarak, amaçlarını mutlaka gerçekleştirme ve intikamlarını alma sözümüzü yineliyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi yaptığı yazılı açıklamada Zap’ta şehit düşen 4 gerillaya ilişkin şunları belirtti:

“İşgalci Türk devletinin 2016 yılında Zap alanına yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda şehadete ulaşan Hêjar, İntikam, Seyîtxan ve Silav yoldaşlarımızı şehadet yıl dönümlerinde saygıyla anıyoruz.

Şehit yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şu şekildedir:

Kod Adı: Hêjar Hebûn
Adı Soyadı: Gazi Polat
Doğum Yeri: Mûş
Anne – Baba Adı: Sevim – Nizamettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: Ocak 2016 / Zap

 

Kod Adı: İntikam Devran Gabar
Adı Soyadı: Mehmet Halit İdin
Doğum Yeri: Şirnex
Anne – Baba Adı: Zeynep – Abdulaziz
Şehadet Tarihi ve Yeri: Ocak 2016 / Zap

 

Kod Adı: Seyitxan Goyî
Adı Soyadı: Abbas Bayram
Doğum Yeri: Şirnex
Anne – Baba Adı: Meryem – Abdulkerim
Şehadet Tarihi ve Yeri: Ocak 2016 / Zap

 

Kod Adı: Silav Çarçella
Adı Soyadı: Sidar Gürdal
Doğum Yeri: Colemêrg
Anne – Baba Adı: Zübeyde – Selman
Şehadet Tarihi ve Yeri: Ocak 2016 / Zap

 

HÊJAR HEBÛN

Hêjar yoldaşımız Muş’un Kop ilçesinde ve yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Kop’un Hesengora köyünde doğal köy ortamında, Serhat halkının kadim toplumsal değerleriyle büyümüştür. Emekçi bir ailede büyüyen Hêjar yoldaşımız, TC’nin okullarında fazla okumamış ve emeğiyle yaşamını kazanmaya çalışmıştır. Kişiliği bu temelde şekillenen Hêjar yoldaşımız emekçi, olgun, bilinçli, toplumsal köklerine bağlı ve yurtsever bir karakter kazanmıştır. Hêjar yoldaşımız gençlik döneminde yurtseverlik görevlerine sahip çıkmak için arayışlara girmiştir. Bu arayışı sonucunda Devrimci Halk Savaşı hamlemizin önemli bir dönemini ifade eden 2012 yılında gerilla saflarına katılma kararı almıştır. Amed Zindanı’nda gerçekleşen Büyük Ölüm Orucu’nun yıl dönümünde 14 Temmuz 2021 günü gerilla saflarına katılarak Apocu yaşamına çok anlamlı bir başlangıç yapmıştır. Dersim dağlarında gerillacılığa başlayan Hêjar yoldaşımız, ilk ve temel PKK yaşam derslerini burada almış, PKK yoldaşlığından etkilenmiş ve pratiğe başlamıştır. Bakur gerillacılığının tecrübelerini erkenden alarak istikrarlı bir yürüyüşün sahibi olmuştur. 2013 yılındaki geri çekilme sürecinde Medya Savunma Alanları’na geçmiştir. Heftanîn, Metîna ve Zagros alanlarında pratik yürüterek birçok alanda önemli görevler üstlenmiştir. Gelecek vaat eden yaratıcı bir Apocu komutan olarak görevi başındayken işgalciler tarafından gerçekleştirilen saldırılarda 3 yoldaşıyla birlikte şehadete ulaşmıştır.

İNTİKAM DEVRAN GABAR

İntikam yoldaşımız yurtsever Şirnex kentinde, yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde bedeller veren ama yurtseverlik duruşundan asla taviz vermeyen bir ortamda büyümüştür. Soykırımcı TC devletinin yurtsever Şirnex halkına dönük uyguladığı sayısız katliam, baskı, işkence ve zulmün anılarıyla büyüyen ve buna bizzat şahit olan İntikam yoldaşımızın yüreğinde TC devletine karşı derin bir öfke birikmiştir. Bu yüzden TC devlet okulunda liseye kadar okumasına rağmen sonradan bırakmıştır. Onurlu bir Kürt genci olarak payına düşen toplumsal sorumluluğun gereği olarak devrimci gençlik hareketine katılmıştır. İntikam yoldaşımız gençlik çalışmalarında aktif, coşkulu ve zapt edilemeyen bir pratiğin sahibi olmuştur. 2012 yılında gerçekleşen Rojava Özgürlük Devrimi’nden oldukça etkilenen İntikam yoldaşımız arayış içerisine girmiştir. Amcasının oğlu ve yakın arkadaşı olan Devran Besta yoldaşımızın 2014 yılında Kobanê’de şehit olması kendisini derinden etkilemiş ve şehidin anısına bağlılığın gereği olarak gerilla saflarına katılmıştır. Soykırımcı sömürgeci TC devletine ve onun maşası olan DAİŞ çeteciliğine karşı olan öfkesi nedeniyle ismini İntikam koyarak, sömürgecilerden yüzyılların intikamını alma yemini etmiştir. Asil duygular ve yüksek bilinçle gerilla saflarına katılan İntikam yoldaşımız erkenden gelişme kaydetmiştir. Özellikle de PKK ahlakından ve PKK’lilerin yaşam tarzından etkilenmiştir. Zap alanında gerillacılıkta tecrübe kazanmış ve yetkinleşmiştir. Duruşu ve samimi yoldaşlığıyla tüm arkadaşları tarafından sevilen İntikam yoldaşımızın anısını mücadelemizde yaşatmaya devam edeceğiz.

SEYÎTXAN GOYÎ

Seyîtxan yoldaşımız yurtsever Goyi aşiretinin bir ferdi olarak, Şirnex’in Qileban ilçesine bağlı Dêrahênê köyünde dünyaya gelmiştir. Hem aşiret kültürünün toplumsal değerlere bağlılığıyla hem de aile çevresinin yurtseverliğiyle büyümüştür. Bu yüzden TC devletinin faşist yüzünü ve Kürdistan Özgürlük Hareketi’ni erkenden tanımıştır. Bir dayısının gerilla olması ve Botan dağlarının ortasında yer alan bir köyde büyümesi Seyîtxan yoldaşımızda gerilla olma istemini tetiklemiştir. Türk devlet okullarında başarılı bir şekilde üniversite kazanıp Türkiye metropollerine gitmesine rağmen, burada soykırımcı ve asimilasyonist TC sistemini daha yakından ve derinden tanımıştır. Aydın ve bilinçli bir Kürt genci olarak arayışları daha da güçlenmiş ve 2014 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Botan’ın Kêla Memê bölgesinde gerillacılığa başlamış ve daha sonra Zap bölgesine geçmiştir. Zorluklarıyla ve asiliğiyle bilinen Zap dağlarında pratik faaliyetler yürütmüş ve burada birçok tecrübe kazanmıştır. Yetkin bir gerilla olan Seyîtxan yoldaşımız, çalışkanlığıyla birçok önemli görevi başarıyla yerine getirmiştir.

SILAV ÇARÇELLA

Direngenliği ve yurtseverliğiyle bilinen Gever ilçesi en değerli evlatlarını özgürlük mücadelesine katarak bağrından birçok yiğit Kürt kadını ve erkeği çıkarmıştır. Bu yiğit evlatlarından biri olan Silav yoldaşımız, Gever’de dünyaya gelir. Yurtsever olan ve aynı zamanda sürekli yaptığı serhildanlarla yurtseverlik görevlerine sahip çıkan Gever’de büyüyen Silav yoldaşımız, özgürlük hareketini çocukluğundan itibaren tanışmıştır. Özellikle yüreğinde gerillaya karşı derin bir sempati besleyerek büyümüştür. Bu sempatisi onda bir amaç ve hayale dönüşmüştür. 2016 yılında gerilla saflarına katılarak bu hayalini gerçeğe dönüştürmüştür. Zap alanında gerillaya katılıp ilk eğitimini pratik içerisinde gören Silav yoldaşımız, yüksek pratik zekası, istekli ve coşkulu kişiliğiyle erkenden gerilla yaşamına adapte olmuştur. Gerilla saflarında yeni olmasına rağmen pratik görevlerde yer almış ve başarıyla yerine getirmiştir.

Başta şehit yoldaşlarımızın değerli ailelerine ve tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Aziz şehitlerimizin anılarına ve amaçlarına her zaman bağlı kalarak, amaçlarını mutlaka gerçekleştirme ve intikamlarını alma sözümüzü yineliyoruz.”