HSM Karargah Komutanlığı'ndan kutlama mesajı

HSM Karargah Komutanlığı, başarılı gerilla eylemlerinden dolayı Medya Savunma Alanları Sevk-İdare Komutanlığı'na kutlama mesajı gönderdi. HSM, "Bu eylemlerde emeği geçen tüm komutan ve savaşçı yoldaşların 30 Haziran Fedailik Günü’nü kutluyoruz" dedi.

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanlığı mesajında şunlar belirtildi:

“Son süreçte Avaşîn bölgesinde hareketli timlerce gerçekleştirilen eylemlere bakıldığında dönemin taktik tarzını yakalayan sonuç alıcı eylemlerin yapıldığı görülmektedir. Özellikle hareketli tim savaş tarzının başarılı bir biçimde uygulanıp sızma, saldırı, ağır silah ve sabotaj taktiklerinin yaratıcı yöntemlerle pratikleştirilmesi önemli bir düzeyin yakalandığını göstermektedir. Apocu fedai ruh, yüksek cesaret ve hiç kayıp verilmeden;

– 14 Haziran’da Mervanos alanındaki koordineli gerilla eyleminde 5 işgalcinin cezalandırılması ve düşmana ait birçok askeri malzemenin imha edilmesi,

– 15 Haziran’da Şûkê bölgesinde Amarok tipi zırhlı aracın tümden imha edilerek 5 işgalcinin cezalandırılması,

– 20, 21, 24, 25 ve 26 Haziran’da Werxelê Direniş Alanı’nda gerçekleştirilen eylemlerde işgalcilere darbe üstüne darbe vurulması,

– 27 Haziran’da Werxelê Direniş Alanı’nda ilerlemek isteyen 28 işgalcinin cezalandırılarak tasfiye edilmesi ve düşmana Avaşîn alanında tarihi bir ders verilmesi dönemin etkili eylemleri olarak öne çıkmaktadır.

Aynı şekilde Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki hareketli timlerimizce 17, 20, 21, 24 ve 25 Haziran’da suikast, sabotaj, sızma ve ağır silah taktikleri kullanılarak başarılı eylemler gerçekleştirilmiştir. Dönemin taktik tarzına ve ruhuna uygun eylemlerin sonuç alıcı bir biçimde pratikleştirilmesi önemli bir düzey ve performansa ulaşıldığını göstermektedir.

Serhed, Sarya, Botan, Zinarîn, Cumalî, Çavrê yoldaşlar başta olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizin mücadele bayrağının Avaşîn’de dalgalandırılması, Zendûra kahramanlarının yiğitlik duruşunun bugün Girê Hakkarî’nin her yerinde devam ettirilmesi şehitlerimize verdiğimiz sözün pratikleşmesi olmaktadır. Şehitlerimizin intikamını alma, amaçlarını başarma temelinde dönem görevlerine sahip çıkma, dönemin taktik tarzını yakalama, kayıp vermeden düşmana etkili darbeler vurma ve tüm bunları fedailik çizgisinde gerçekleştirme kuşkusuz çok değerlidir.

Komutanlığınız şahsında bu eylemleri gerçekleştiren hareketli timler ve savaş tünellerinde büyük bir iradeyle savaşan arkadaşlar başta olmak üzere, bu eylemlerde emeği geçen tüm komutan ve savaşçı yoldaşların öncelikle 30 Haziran Fedailik Günü’nü kutluyoruz. Aynı zamanda yüksek saldırı ruhu, sonuç alıcı vuruş tarzı ve gerilla taktiklerini yaratıcı biçimde uygulamadaki ustalıklarından ve başarılı eylemlerinden dolayı da kutluyoruz. Tüm komutan ve savaşçı arkadaşların fedailik çizgisindeki yürüyüşlerini ve başarılı eylemlerini kesintisiz bir biçimde sürdüreceğine olan inancımızı belirtiyor, bütün yoldaşları sevgi ve saygıyla selamlıyor, başarılar diliyoruz.”