Irak Parlamentosu: Türk devleti 22 bini aşkın ihlalde bulundu

Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu Üyesi Ali Nime, işgalci Türk devletinin 36 yılda en az 22 bin ihlalde bulunduğunu ve 300 kilometre derinliğe kadar saldırılar düzenlediğini belirtti.

RojNews’in haberine göre Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu Üyesi Ali Nime, işgalci Türk devletinin Irak ve Güney Kurdistan topraklarına yönelik saldırılarına ilişkin Irak medyasına konuştu.

Ali Nime, Türk devletinin Kurdistan Bölgesi’nde gerçekleştirdiği ihlallerin devam ettiğini belirtirken, Irak topraklarında 300 kilometre derinliğe kadar saldırılar düzenlediğine dikkat çekti.

Ali Nime şunları ifade etti: “Türkiye saldırılarına gerekçe olarak Irak güçlerinin Kürdistan Bölgesi topraklarında olmamasını gösteriyor. 1987’den bu yana Irak topraklarında Türkiye tarafından 22 binin üzerinde ihlal gerçekleştirildi. Irak buna karşılık olarak uluslararası topluma şimdiye kadar 16 binden fazla dilekçe sundu. Ancak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi henüz bunların hiçbirine yanıt vermedi. Irak hükümeti saldırılara yanıt veremez ancak en azından ekonomik baskı uygulayabilir.”