Irak’ta ABD’den hava saldırısı: 5 ölü

Irak'ta başkent Bağdat'ın güneyindeki iki bölgeyi hedef alan ABD saldırılarında İran yanlısı olarak değerlendirilen bir grubun en az 5 savaşçısı öldürüldü.

AFP'ye konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen Iraklı bir güvenlik yetkilisi, Curf el Sakr bölgesinde düzenlenen hava saldırısında Hizbullah Tugayları’nın 5 üyesinin öldürüldüğünü belirtti.

Saldırının Çarşamba sabahı gerçekleştiği bildirildi. Irak ordusuna entegre edilen Haşdi Şabi'den bir yetkili de AFP'ye benzer bir bilanço verdi.

Salı günü de Bağdat yakınlarındaki bir saldırıda İran yanlısı Haşdi Şabi silahlı gruplarına ait bir araç hedef alınmış, güvenlik servisleri "birkaç kişinin öldüğünü” bildirmişti.

Saldırı, bölgesel gerilimlerin arttığı bir ortamda gerçekleşti. İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim’de savaşın başlamasından bu yana ABD güçleri roket ve dron saldırılarının hedefi oluyor.

Irak, Güney Kurdistan ve Suriye’de gerçekleşen saldırıları kendilerine “Irak İslami Direniş Hareketi” adını veren silahlı grup genellikle üstleniyor.

Amerikalı askeri yetkililere göre, Irak ve Suriye'de konuşlanan Amerikan kuvvetleri Ekim ortasından bu yana en az 66 kez saldırıya uğradı ve 62 Amerikan personeli hafif yaralandı.