Irak ve Suriye’de ABD’ye 46 saldırı: 56 hafif yaralı

ABD'nin Suriye'de bulunan bir İran tesisini vurmasından sonra Ortadoğu'daki ABD üslerinin “İran destekli” gruplar tarafından dört kez hedef alındığı bildirildi.

Pentagon basın sekreterliğinden Sabrina Singh Perşembe günü yaptığı açıklamada, İsrail ile Hamas arasındaki savaşın başlamasından sonra 17 Ekim’den beri Irak ve Suriye’de ABD'ye karşı 46 kez saldırı gerçekleştiğini bildirdi.

Singh bu saldırıların 24'ünün Irak'ta, 22'sinin ise Suriye'de gerçekleştiğini söylerken, saldırıların hepsinde patlayıcı dronlar ve roketler kullanıldığını ifade etti.

Singh gazetecilere verdiği brifingde "Eğer personelimize yönelik bu saldırılar devam ederse, kendi seçtiğimiz yer ve zamanda karşılık vermekten çekinmeyeceğiz" dedi.

Pentagon'a göre saldırılarda toplam 56 asker yaralandı, ancak çoğu hafif yaralanmalar ve tümü görevlerine geri döndü.

SURİYE’DE İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI TESİSİ VURULDU

Son saldırılar ABD'nin çarşamba günü Suriye'de İran Devrim Muhafızları ve İran destekli gruplar tarafından kullanılan önemli bir silah tesisini vurduğu hava saldırısının ardından geldi. Singh, saldırının depolama tesisine önemli ölçüde zarar verdiğini söyleyerek, "O binayı neredeyse kullanılamaz hale getirmeyi başardık" dedi.

ABD'nin çarşamba günkü saldırısı, Husilerin Yemen açıklarında bir MQ-9 Reaper insansız hava aracını düşürmesinin ardından geldi.

ABD, İsrail-Hamas savaşının ardından Ortadoğu'daki varlığını güçlendirdi ve Ekim ayı sonunda İran destekli bir militan bölgesini de vurdu.

ABD’de özellikle cumhuriyetçilerin tepkileri üzerine Singh, ABD'nin "orantılı" karşılıklar verdiğini ancak çatışmayı tırmandırmaya çalışmadığını, birincil görevin İsrail-Hamas savaşının genişlememesini sağlamak olduğunu” söyledi.

Singh, "Bu çatışmayı İsrail ve Hamas ile sınırlı tutabileceğimizden emin olmak istiyoruz ve bu çatışmanın genişlediğini görmedik. Bir mesaj gönderiyoruz ve sanırım mesaj alındı” dedi.