Iraklı parlamenterden Başbakan’a ‘DAİŞ’ uyarısı

Iarklı parlamenter Ahmed Medlul Cerba, Irak Başbakan Adil Abdulmehdi’ye gönderdiği bir mektupta, DAİŞ’in Ninova ovasındaki varlığının yeniden işgale dönüşebileceği uyarısında bulundu.

Irak Parlamento üyesi Medlul Cerba, Irak Başbakanı Adıl Abduhmehdi’ye DAİŞ’in yeniden Ninova eyaleti olarak adlandırılan Musul ve çevresindedeki hareketliliğine ilişkin bilgi vererek uyarılar ve önerilerde bulundu.

Irak Başbakanı’nın Başkomutanlık unvanını hatırlatan Cerba, “Ninova Ovası’nın batısındaki durum giderek kötüleşiyor. DAİŞ halktan insanları kaçırıyor ve Beac’ın bazı köylerini hedef alıyor” dedi.

Mektupta, Beac ve Hezer ilçeleri ile El Ebte kasabası ve çevresinde Irak Savunma Bakanlığı’na bağlı herhangi bir gücün konuşlandırılmamış olması DAİŞ’in kolayca hareket edebilmesinin nedeni olarak gösterildi.

Birkaç gün önce bölge halkının evlerini terk etmek zorunda kaldığına dikkat çeken Cerba, DAİŞ’in güçlü bir hareketlilik içinde olduğunu belirtti.

Cerba son olarakDAİŞ’in daha önce Musul’u işgal ettiğini hatırlatarak “DAİŞ 2014 yılında Ninova’yı işgal etti. Başta Ninova halkı olmak üzere tüm Iraklılar, bölgenin kurtarılması için bedeller ödedi, canlarını verdi. Bir an önce harekete geçip Ninova’nın batısına askeri birlikler göndermezseniz, 2014 yılındakine benzer bir senaryoyla karşı karşıya kalabiliriz” dedi.