Japonya’da 155 deprem: 48 ölü

Japonya’da pazartesi ve salı günleri arasında 155 deprem meydana gelirken 48 kişi hayatını kaybetti.

Japon meteoroloji ajansı JMA'ya göre, Japonya’nın orta kesimleri pazartesi günü saat 16:00 ile salı günü sabah 09:00 arasında 155 depremle sarsıldı. Bu depremlerin çoğu 3’ün üzerindeki büyüklüklerde meydana geldi. JMA’ya göre salı sabahı altı yeni güçlü sarsıntı hissedildi.  

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, Pazartesi gününden bu yana Japonya'nın merkezini sarsan ve birinin büyüklüğü 7'nin üzerinde olmak üzere çok sayıda güçlü depremin "çok sayıda can kaybına" ve önemli maddi hasara neden olduğunu söyledi.  

Kishida, "Çok sayıda kurban, çöken binalar ve yangınlar da dahil olmak üzere çok önemli hasar teyit edildi" dedi. Kishida, hayat kurtarmak için "zamana karşı yarışmalıyız" diye ekledi.  

Pazartesi yaşanan depremde ölenlerin sayısı, depremin merkez üssü olan Ishikawa Eyaleti yetkililerinin verdiği son bilançoya göre 48'e yükseldi. 

Ölümlerin yarısının Ishikawa vilayetinin kuzey ucundaki Noto yarımadasında bulunan Wajima limanında kaydedildiğini belirten yerel yetkililer, 14 ciddi yaralı ve "çok sayıda" hafif yaralı olduğunu bildirdi.