Japonya’da yolcu uçağı pistte alev aldı: 5 kişi kayıp

Japonya’da bir yolcu uçağı salı günü Tokyo-Haneda havaalanında bir başka uçakla çarpışarak pistte alev aldı. Japon devlet televizyonuna göre, uçaktaki 379 kişi tahliye edildi ve beş kişi kayıp.

Japon kamu yayın kuruluşu NHK tarafından yayınlanan görüntülerde, Japan Airlines'a ait bir yolcu uçağının 2 Ocak Salı günü Tokyo-Haneda havaalanında pistte alev aldığı görüldü.  

Bir havayolu sözcüsü NHK'ya yaptığı açıklamada uçağın 367 yolcusu ve 12 mürettebatının tahliye edildiğini söyledi.  

Yolcu uçağının çarpıştığı iddi edilen sahil Güvenlik uçağında ise altı kişi bulunuyordu ve NHK'ye göre bu kişilerden biri kurtuldu, ancak 5’inin akıbeti bilinmiyor.   

Yerel saatle 17:47'de çekilen kısa görüntülerde uçağın pistte ilerlediği ve bir patlamanın ardından arkasında alevler bırakarak yavaşladığı görülüyor.  

Japan Airlines'a göre, uçak Tokyo-Haneda havaalanına iniş yaptıktan sonra "Japon sahil güvenlik uçağı gibi görünen" bir uçakla çarpıştı.  

Tokyo-Haneda havalimanından bir sahil güvenlik yetkilisi AFP'ye yaptığı açıklamada "Bir çarpışma olup olmadığı net değil. Ancak kesin olan şey, uçağımızın olaya karıştığıdır" dedi.   

Tokyo havalimanı sözcüsü, itfaiyeciler alevleri söndürmeye çalışırken havalimanının tüm pistlerinin kapatıldığını söyledi.  

Tokyo-Haneda, Japonya'nın başkentindeki iki uluslararası havalimanından biri olurken, dünyanın en işlek havalimanları arasında yer alıyor. Japonya'da uçakların karıştığı kazalar son derece nadir yaşanıyor.  

Bunların en ciddisi 1985 yılında Japan Airlines'a ait bir uçağın Tokyo ve Osaka arasında düşerek 520 kişinin ölümüne neden olmasıyla yaşanmış ve dünyanın en kötü hava felaketlerinden biri olarak tarihe geçmişti.