Joe Biden, başkanlık için adaylığını açıkladı

ABD eski Başkan Yardımcısı Joe Biden, 2020’de öngörülen başkanlık seçimleri için adaylığını açıkladı.

Demokrat aday Joe Biden, 76 yaşında. Aday olacağına dair aylardır tartışmalar vardı. Biden, bir video kaydıyla adaylığını resmen açıklayarak tartışmalara nokta koydu.

ABD’nin mevcut başkanı Donald Trump’ı eleştiren Biden’a göre, Amerika’yı Amerika yapan her şey risk altında.

Trump’a Beyaz Saray’da 8 yıl verilmesi durumunda yol açacağı risklere dikkat çeken Biden, Trump’ın ulusun karakterini sonsuza kadar değiştireceğini savunarak, bunun olmasını seyredemeyeceğini sözlerine ekledi.

Demokrat Parti’de çok sayıda kişi başkanlık için adaylığını koydu. Biden’in demokratların adayı olabilmesi için, yarışta yer alan diğer 19 rakibinin önüne geçmesi gerekecek.

Altı dönem senatörlük yapan Biden, siyasi olarak diğer adaylardan daha tecrübeli olarak sunuluyor. Biden, eski Başkan Barack Obama döneminde iki dönem yardımcılık yaptı. 1998 ve 2008’de iki kez başkanlık yarışına girdi ancak başarılı olamadı. Anketler de Biden’ı, demokrat seçmenler arasında en popüler isim olarak gösteriyor.

Trump, Twitter üzerinde yaptığı açıklamada Biden’in kapasitesini zan altına aldı. Trump, “Umarım ki yeterince akıllısındır” diyerek, Biden’in demokrat adaylar arasındaki yarışı kazanmasından kuşku duyduğunu söyledi. Trump, “Gerçekten çılgın ve çarpık fikirleri olan insanlarla işin olacak, ama eğer başarırsan, seni başlangıç çizgisinde göreceğim” dedi.