Kabil’de İçişleri Bakanlığı yakınında patlama ve silah sesleri

Afganistan’ın başkenti Kabil’de İçişleri Bakanlığı yakınında şiddetli patlamalar ve silah sesleri duyuldu.

1TVNews’in güvenlik güçlerine dayandırdığı haberine göre, İçişleri Bakanlığı binası yakınında şiddetli patlamalar ardından, silah sesleri geldi.

AFP’ye konuşan İçişleri Bakanlığı sözcüsü Necip Daniş, “İçişleri Bakanlığı yakınındaki ilk kontrol noktasında bir patlama ve silah seslerini doğruluyoruz” dedi. Saldırının sonuçları henüz netleşmedi.

Taliban hareketi, bundan 10 gün önce yaptığı bir açıklamada, sivil ölümlerin yaşanmaması için Kabil sakinlerini askeri tesislerden uzak durmaya çağırmıştı.

LOGAR’DA KARAKOLA SALDIRI: 6 POLİS ÖLDÜ

Öte yandan, başkentin 70 kilometre güney doğusundaki Logar eyaletinin yönetim merkezinde Talibanlar tarafından polis karakoluna saldırı düzenlendi.

Karakolda en az 6 polisin öldüğü bildirildi. Polis kaynakları, üç saldırganın karakolun içerisine girdiğini belirtirken, tüm saldırganların öldürüldüğünü belirtti. Saldırının yarım saat sürdüğü belirtildi. Saldırı sonucunda ayrıca 8 sivilin yaralandığı bilgisi verildi.

Ramazan ayının başından bu yana Afgan güvenlik güçlerinin mevzileri ve karakollara yönelik saldırılar arttı.

Taliban hareketi, Nisan ayı sonunda bahar operasyonlarını başlatmıştı. Bu operasyonda, « İşgalci Amerikalılar ve yandaşlarının ezilmesi, öldürülmesi ve yakalanması » amaçlanıyor.

KANDAHAR’DA 3 MEKANİSYEN ÖLDÜRÜLDÜ

Ayrıca ülkenin güneyindeki Kandahar’da bir araca yerleştirilen bombanın patlaması sonucu, bir garajda çalışan üç mekanisyen öldü.