Kamerun’da silahlı saldırı: 20 dolayında ölü

Kamerun'un batısında İngilizce konuşulan bölgedeki isyancı grubun bir köye düzenlediği saldırıda aralarında kadın ve çocukların da olduğu 20 dolayında kişiyi öldürdüğü bildirildi.

Güvenlik yetkilileri ve yerel yetkililere göre saldırı, gece saatlerinde Egbekaw köyünde (Güney-Batı bölgesi) gerçekleşti.

AFP’nin haberine göre üst düzey bir bölge yetkilisi adının açıklanmaması kaydıyla yaptığı açıklamada, "Saldırıda 20 kadar erkek, kadın ve çocuk öldü, ağır yaralı 10 kişi de hastanede" dedi.

2016 yılının sonlarından bu yana, ağırlıklı olarak Fransızca konuşulan Orta Afrika ülkesinin İngilizce konuşan azınlığının yaşadığı Kuzey-Batı ve Güney-Batı bölgelerinde sık sık çatışmalar yaşanıyor. Uluslararası STK'lar ve BM, bağımsızlık yanlısı silahlı grupları sivillere karşı suç işlemekle suçluyor.

Adını vermeyen bir yerel jandarma subayı ise, isyancıların "Egbekaw'daki sivil halka saldırdığını” ve “ilk belirlemelere göre ölü sayısının 23” olduğunu, “yaklaşık 15 evin yandığını” belirtti.

Kamerun İnsan Hakları Komisyonu'ndan (CDHC) üst düzey bir yetkili saldırıyı doğrularken, ilk bilgilere göre 15 kişinin öldüğünü söyledi. AFP’ye konuşan yetkili, “Ancak sayı değişebilir” dedi.