Kaya’nın davası yine ertelendi

Van Belediyesi’nin tutuklu Eş Başkanı Bekir Kaya’nın yargılandığı davanın duruşması görüldü. Duruşmaya SEGBİS ile katılan Bekir Kaya, kayyum atamalarının bir sonucu olarak burada olduklarını söyledi. Dava, 21 Eylül 2018 tarihine ertelendi.

8 Kasım 2016 tarihinden bu yana tutuklu bulunan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya, bu Salı günü bir kez daha hakim karşısına çıktı. Duruşmaya HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, Van Baro Başkanı Murat Timur, gazeteciler ve avukatlar katıldı.

Van 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden duruşmaya SEGBİS ile katılan Bekir Kaya, aleyhine olan hususları kabul etmediğini söyledi.

Kaya, özetle şöyle konuştu: “Bilirkişi raporu bir polis tarafından hazırlanmış. Hasmane bir tutumla hazırlanmış. Mahkemece bir kesif yapılmalıdır. Google’da belge toplanmış. Maddi gerçek ortaya konulmamıştır. AİHM dile getirdi. Bilirkişi raporunu kabul etmemiz mümkün değil. 70 tane mezardan söz ediliyor, karmakarışık iddialar. Tamamen siyasi saiklerle hazırlanmış. Mahkemenizde çokça mükerrer işlemler yapılıyor. 2002’deki davamda bulunan suçlamalar bu duruşmada karşıma delil olarak çıkarılıyor. Kayyum atamalarının bir sonucu olarak burdayız. Mahkemenizin tarafsız davranarak hakkımızda karar vermesini isterim. Ben siyaseten burdayım.”

8 Kasım 2016 tarihinde tutuklanan ve 21 aydır Silivri Cezaevinde bulunan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya’nın Van 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davası 21 Eylül 2018 tarihine ertelendi.