KDP Bamerne'de yeni kontrol noktası kurdu

KDP güçleri, Amediye ilçesinin Bamerne nahiyesine bağlı Banke’de yeni bir kontrol noktası kurdu.

Yerel kaynakların belirttiğine göre; KDP güçleri 25 Kasım günü Bamerne nahiyesine önemli bir güç yığdı.

Paralel olarak aynı bölgedeki Banke'de yeni bir kontrol noktası kuruldu.

Bölgedeki gelişmeleri yakından takip eden kaynaklar, yeni kontrol noktalarının "işgalcilerin" Şengal alanına sağlam geçişini sağlama amacını taşıdığını belirtiyor.

Bamerne'de ayrıca 1990'lı yılların başından bu yana bir Türk üssü bulunuyor. İşgalci Türk devletinin KDP'nin onayıile lojistik ve ikmal bölgesi olarak kullandığı üste onlarca tank ve hammerin yanısıra çeşitli çaplarda havan ve obüsler yer alıyor.

KDP'nin bölgeye yeni sevkiyatı, Irak merkezi hükümetinin Şengal'e binlerce asker ve özel kuvvet polisi takviye ettiği bir sırada yaşandı.

9 Kasım'da KDP ile Bağdat yönetimi arasında Şengal'e ilişkin yapılan anlaşma ardından 24 Kasım günü asker ve ağır silah sevkiyatı başlamıştı. İki gün içinde en az 8 bin askerin Şengal bölgesine kaydırıldığı öğrenildi.

KDP son aylarda özellikle Türk hükümeti ile koordineli olarak gerillanın kontrolündeki alanlara yönelik yoğun bir askeri ve istihbarat faaliyeti içerisine girdi.

Kürdistan'ın dört parçası ve Avrupa'daki Kürtler ve diğer çok sayıda çevreden gelen çağrı ve tepkilere rağmen, gerilla alanları ve Şengal'i hedef alan askeri hareketlilik devam ediyor.