Koalisyonun Tenef üssüne dron saldırısı

Suriye-Irak-Ürdün sınırındaki DAİŞ karşıtı Uluslararası Koalisyon güçlerine ait Tenef üssüne yönelik dron saldırısı gerçekleştiği bildirildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), 18 Ekim gecesi Suriye-Irak-Ürdün sınırındaki Uluslararası Koalisyon güçlerine ait Tenef üssüne yönelik üç dron saldırısı gerçekleştiğini bildirdi.

Uluslararası koalisyon güçlerinin 2 insansız hava aracını düşürdüğü belirten gözlemevi, üçüncü dronun üssü bombaladığını ancak kayıplarla ilişkin detaylı bir bilgi elde edemediklerini kaydetti.

Ortadoğu Amerikan askeri komutanlığı CENTCOM, çarşamba günü yaptığı bir açıklamada 24 saat içerisinde Amerikan ve koalisyon güçlerine yönelik üç dronla saldırı gerçekleştiğini bildirmişti.

Saldırılardan ilki Irak’ın batısındaki Ayn El Essad üssünü hedef alırken, ikincisi Güney Kurdistan’ın Hewlêr bölgesindeki Harir’de bulunan Amerikan askeri üssüne yönelik gerçekleşti.

Bu saldırılar İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim’de başlayan ve binlerce kişinin öldüğü savaşla bağlantılı olarak değerlendiriliyor.