Köln Türk ırkçılara boyun eğdi, Ermeni Soykırımı anıtını kaldırdı

Almanya’nın Köln kentindeki Ermeni soykırımı anıtı, Türk devletine bağlı ırkçı oluşumların baskısı altında kaldırıldı.

Yıllardır sürekli saldırıların hedefi olan Ermeni soykırımı anıtı, sonunda kaldırıldı. Az sayıda Ermeni'nin yaşadığı Köln kenti, Türk devletine bağlı Milli Görüş’ün karargahına dönüştü.

Fransız gazeteci Guillaume Perrier, X hesabında “Köln şehri nihayet Ermeni soykırımını anan bir anıtı söküyor. Köln'de küçük bir Ermeni cemaati var, ancak her şeyden önce büyük bir Türk cemaati var” paylaşımında bulundu.

Fransız senatör Valerie Boyer, X hesabında “Köln'ün 1915 Ermeni soykırımının inkârını dayatan Milli Görüşçü Türklere boyun eğdiği” tepkisinde bulundu. Boyer, “Bu, Almanya'ya Türk göçünün doğrudan bir sonucudur... Avrupa'da acı günlerin habercisidir” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Perrier ise şunları ekledi: “Bu her şeyden önce Türk hükümetinin baskısı ve Alman sağının tavizlerinin bir sonucudur (CDU, solun Türk göçmenler üzerindeki etkisine karşı Ülkü Ocakları ve Milli Görüş'ü kullanmış, teşvik etmiş ve desteklemiştir).”

Köln'de bulunan ve Türkiye'nin tanımadığı Ermeni soykırımını simgeleyen anıt, Türk milliyetçilerinin protestoları üzerine yıllar içinde defalarca dikilip söküldü.

Şehir, kimi zaman bisiklet yolu yapımını gerekçe göstererek, kimi zaman da "toplumsal kargaşa" korkusuyla heykeli kaldırttı.

Aralarında ırkçı-aşırı sağcı Ülkü Ocakları ve DİTİB derneklerinin destekçilerinin de bulunduğu Türk milliyetçilerinin Ekim ayı sonunda düzenledikleri yürüyüşün ardından şehir, nihai kararını “anıt kaldırılmalı” şeklinde vermişti.