Kolombiya’da toprak kayması: 17 ölü, 13 kayıp

Kolombiya’nın güney batısındaki kırsal bir alanda meydana gelen toprak kayması nedeniyle en az 17 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi kayboldu.

Yerel ilk yardım ekipleri, ilkin 19 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Ancak gece saatlerinde aramaların durdurulması ardından ulusal felaketleri yönetim organı UNGRD, bilançoyu gözden geçirerek, 17 kişinin öldüğünü bildirdi.

UNGRD’den bir yetkili, daha önce 14 kişi olarak açıklanan kayıp sayısının da 13 olduğunu belirtti. Açıklamaya göre, 5 kişi yaralandı.

Toprak kayması, Pazar günü şiddetli yağışların ardından Cauca eyaletindeki Rosas köyünde meydana geldi. Sekiz ev toprak altında kaldı.

Cumhurbaşkanı Ivan Duque, Twitter zerinde yaptığı açıklamada ailelere başsağlığı dileğinde bulunduktan sonra, olay yerine gitti.

Pazar günü, onlarca köy sakini toprak altında kalanları çıkarmak için ilk yardım ekiplerine yardım etti.

Yerel ilk yardım ekiplerinin sorumlusu Juan Carlos Ganan, toprak kaymasının, son bir kaç gündür yaşanan yoğun yağışların sonucu meydana geldiğini söyledi. Ganan, “Burası risk altındaki kırsal bir alan” derken, Rosas köyünün tahliye edilmesine ilişkin uzun zamandır bir raporun var olduğunu ancak bu kişilerin hiçbir zaman tahliye edilmediğini belirtti.