Kopenhag’da silahlı saldırı: 3 ölü

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’daki bir alışveriş merkezinde silahlı saldırı gerçekleşti, en az 3 kişi hayatını kaybetti.

Danimarka polisi tarafından yapılan açıklamaya göre pazar günü öğleden sonra gerçekleşen saldırıda “üç kişi öldü, birinin durumu ağır olmak üzere birçok kişi yaralandı.”

Polis baş müfettişi Soren Thomassen düzenlediği basın toplantısında, yakalanan şüpheli şahsın 22 yaşındaki bir Danimarkalı olduğunu belirtti.

Polis, “terörist eylem” ihtimalini de dışlamadıklarını sözlerine ekledi.

Mevcut durumda başka bir kişinin daha saldırıya karıştığına dair bilgi yok.

Şüpheli kişi polis tarafından özel olarak tanınan biri değil.

Saldırı yerel saatle 17.30 sırlarında gerçekleşti. Paniğe neden olan saldırının yaşandığı sırada büyük bir salonda İngiliz star Harry Styles’in konseri öncesi meydanda çok sayıda kişi bulunuyordu.

Birçok tanığa göre saldırgan, elindeki silahın gerçek olmadığını söyleyerek kurbanlarını yaklaşması için tuzağa çekmeye çalıştığını belirtti.

İlk silah seslerinden sonra yüzü aşkın kişi ticari merkezin içerisine kaçtı. Saldırgan da alışveriş merkezine girerek ateş açmaya devam etti.

Kopenhag’da son saldırı 14-15 Şubat 2015’te gerçekleşmişti. İslamcı motivasyonlu olarak ifade edilen bir dizi saldırıda iki kişi ölmüş, beş kişi yaralanmıştı.