Korsikalı bağımsızlıkçı cezaevinde katledildi

Fransa’da Korsika bölgesinde 1999’de bir valiyi öldürdüğü suçlamasıyla 2003 yılında beri tutuklu olan bağımsızlıkçı Yvan Colonna, cezaevinde uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Korsika valisi Claude Erignac’ı şubat 1998’de Ajaccio kentinde öldürdüğü gerekçesiyle Arles kentinde tutuklu olan 61 yaşındaki Korsikalı bağımsızlıkçı Yvan Colonna, cezaevinde bir tutuklunun saldırısına uğradı.

Polis kaynaklarına göre Colonna, cezaevi avlusunda henüz bilinmeyen bir nedenle bir mahkumun çıplak elle saldırısına maruz kaldı. Hastaneye kaldırılan Colonna, hayatını kaybetti. Saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldı.  

Fransız medyasına göre saldırgan radikal İslamcılıktan mahkum olan bir kişi. Saldırını nedeni henüz bilinmiyor.

Korsikalı bağımsızlıkçı 1998’de valinin öldürülmesinden dört yıl sonra temmuz 2003’te tutuklanmıştı. Colonna hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. 2007 yılında ömür boyu hapse çarptırılan Colonna, 2009 ve 2011 yıllarında da aynı dava kapsamındaki itirazlarla toplamda üç kez ömür boyu hapse mahkum edildi.

Arles cezaevinde tutulan Colonna, birçok kez Korsika’ya sevk edilmek için talepte bulunmuş ancak her seferinde reddedilmişti.