Kudüs’te silahlı saldırı: 3 ölü, 6 yaralı

İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes bir gün daha uzatılırken, Kudüs'ün batısındaki bir otobüs durağına düzenlenen silahlı saldırıda üç kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

İsrail ile Filistinli Hamas arasındaki ateşkesin perşembe sabahı uzatılarak yedinci güne girmesiyle birlikte, Kudüs’te bir saldırı düzenlendi. Yetkililere göre üç kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Kudüs polis şefi Doron Torgeman saldırı mahallinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Biri M-16, diğeri tabanca ile silahlanmış iki terörist saat 07:40 sularında ateş açtı” dedi.

İsrail'deki Kızıl Haç'ın muadili olan Magen David Adom (Mada), ölenlerden birinin 24 yaşındaki bir kadın, birinin 73 yaşında bir erkek ve birinin de 60 yaşında bir kadın olduğunu bildirdi.

 Mada ilk açıklamasında saldırının İsrail tarafından işgal ve ilhak edilen Doğu Kudüs'te gerçekleştiğini açıklarken, daha sonra batıda yer alan "Kudüs'ün girişinde" gerçekleştiğini belirtti.

Polis, "Çatışmaya karışan iki şüpheli olay yerinde etkisiz hale getirildi" dedi.

İki hafta önce Kudüs'ü işgal altındaki Batı Şeria'dan ayıran barikata düzenlenen ve Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları tarafından üstlenilen saldırıda bir İsrail askeri ölmüş, İsrail güvenlik güçlerinden beş kişi de yaralanmıştı. Saldırıda bulunan üç kişi de öldürülmüştü.