Kurz, AB'yi siyasal İslam'la mücadeleye çağırdı

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Viyan'daki saldırılar ardından Avrupa Birliği'ni, tüm "Avrupa yaşam modeline" karşı bir "tehdit" oluşturan siyasal islamla mücadeleye çağırdı.

Alman gazetesi Die Welt'e bir röportaj veren Kurz, "AB gelecekte siyasi İslam sorununa çok daha fazla odaklanmalıdır" dedi.

Kurz, "Yanlış anlaşılan hoşgörünün sona ermesini ve tüm Avrupa ülkelerinin özgürlüğümüz ve Avrupa yaşam modelimiz için siyasal islam ideolojisinin oluşturduğu tehdidin bilincine varmasını bekliyorum" diye ekledi

“Avrupa Birliği, İslamcı terörizme karşı mücadeleye öncülük etmelidir" diyen Kurz, "ama her şeyden önce siyasi temeline, yani siyasi İslam'a karşı, tam kararlılık ve gerekli birlikle" mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti.

Avusturya Başbakanı, "Bu konuda (Fransa Cumhurbaşkanı) Emmanuel Macron ve diğer pek çok hükümet başkanı ile temas halindeyim, böylece AB içinde daha yakın koordinasyon kurabiliriz" diye belirtti.

Kurz, Siyasal İslam'a karşı mücadelenin bundan sonraki Avrupa Birliği zirvelerinin konularından biri olarak kendisini "nihai" bir şekilde dayatacağını kaydetti.