Latin Amerika’da yoksulluk ve açlık artıyor 

Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından yayınlanan rapora göre, Latin Amerika’da yoksulluk ve açlık özellikle bu yıl ciddi artış gösterdi. 

Raporda, 2019’da yılında 620 milyon kişinin yaşadığı Latin Amerika ülkelerinde 191 milyon kişi gıda güvensizliği içinde yaşadığı bilgisi paylaşıldı. Aynı rapora göre, bu ülkelerde halkın yüzde 7,4’ü yani 47,7 milyon kadarı açlık içinde yaşadı. 

KÖTÜ BESLENME SON 5 YILDA ARTTI 

Rapora göre, normalin altında bir düzeyde beslenebilen bireylerin sayısı 5 yılda artış gösterdi ve en az 13 milyon kişi kadar fazlalaştı. 

Gıda güvensizliğinin Latin Amerika’nın üçte birini etkilediği belirtilen raporda, bu artışın nedeninin ekonomideki duraksamanın yanı sıra siyasi çatışmalar ve iklimsel fenomenlerdeki artışa bağlı olduğu vurgulandı. 

83 MİLYON KİŞİ DAHA YOKSULLUĞA DÜŞECEK 

Latin Amerika’daki açlık ve yoksulluğun artması dikkat çekerken, özellikle bu yılki ekonomik krizin etkilerinin de bu sorunu ağırlaştıracağı biliniyor. 

BM verilerine göre Meksika, Orta ve Güney Amerika ülkelerinin dahil olduğu Latin Amerika’nın ekonomisi bu yıl sonuna kadar yüzde 9,1 küçülmeye neden olacak. Bu ise 83 milyon kişinin yoksulluk sınırının altına düşmesi demek. 

Ekonomide yaşanan küçülmenin özellikle zaten yoksullukla boğuşan, eğitim seviyesinin düşük olduğu ve iklimsel değişikliklerden etkilenen bölgelerde yaşayanlar ile Yerliler arasında etkilerinin daha ağır olacağı belirtiliyor.