Laura kasırgası: Birçok ülkede onlarca ölü

Atlantik Okyanusu’nda başlayan Laura kasırgası ABD’nin yanı sıra Karayipler’de de etkili olurken, sadece Haiti’de 31 kişinin ölümüne neden oldu.

Laura kasırgasının vurduğu diğer ülkelerden olan Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) sadece Louisiana’da en az 10 kişi yaşamını yitirmişti.

Kasırganın etkili olduğu Küba’da en az 340 bin kişi daha güvenli alanlara doğru tahliye edilirken, arama kurtarma çalışmaları halen devam ediyor.

Karayipler’de ortaya çıkan ve sonrasında ABD’ye doğru ilerleyen kasırganın en çok etkilediği ülke ise, Haiti oldu. Haiti’de toplamda 6 bin 200 kadar ev sular altında kalırken, binlercesinde hasar meydana geldi. Bu ülkede en az 31 kişinin yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Haiti’yle birlikte Quisqueya adası üzerinde bulunan Dominik Cumhuriyeti’nde de en az 4 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Laura kasırgası önce Karayipler’de fırtına biçiminde başlamış ve sonrasında Meksika Körfezi’nden geçmiş ve kasırgaya dönüşmüştü. Kasırga daha sonra ABD’nin Louisiana’da büyük hasarlara neden oldu.