Lavrov’a göre Batı ‘nükleer savaşı’ düşünüyor!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batı’yı “nükleer savaşı” düşünmekle suçladı.

Bir basın toplantısı düzenleyen Sergey Lavrov, "Üçüncü dünya savaşının ancak nükleer olabileceğini herkes biliyor, ancak dikkatinizi bunun Rusların değil, Batılı politikacıların kafasında olduğu gerçeğine çekiyorum" dedi.

Lavrov, Moskova’ya karşı özellikle “gerçek bir savaş” planlarının geliştirilmekte olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Pazar günü nükleer silahları da içeren caydırıcı gücünü alarma geçirmişti.  

Rusya 24 Şubat günü Ukrayna’ya karşı askeri operasyon başlattı. Bu savaşın ikinci haftasının başında Ukrayna’nın güneyindeki Herson kenti Rusya’nın kontrolüne geçti.

Bombardıman ve çatışmalara rağmen iki taraf bu Perşembe günü Belarus sınırında ikinci tur müzakereler için masaya oturacak. Gündemde ateşkes var.

Ukrayna acil servislerine göre 2 bini aşkın sivil bu savaşta öldü. Birleşmiş Milletler, bir haftada bir milyonu aşkın Ukraynalının komşu ülkelere sığındığını belirtiyor.

Rusya savaşa gerekçe olarak NATO’nun kendi sınırlarına kadar genişleme niyeti ile Ukrayna’yı “baskı ve nazi hükümetinden kurtarmak” olarak ifade ediyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, yeni bir görüntülü mesajında Rusya’nın saldırısını “yeni virüs” olarak tanımladı. “Özgürlüğümüzden başka kaybedeceğimiz bir şeyimiz yok” diyen Zelenski, “Bir haftadır yeni bir vürüs bize saldırıyor” ifadleerini kullandı.