Le Drian: Türkiye dosyasını hazırladık

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Avrupa Konseyi'nin Eylül ayı sonundaki toplantısında gündemin Türkiye olacağını belirterek, özellikle yaptırımların ele alınacağını kaydetti.

AB üyesi tüm ülkelerin başbakan ve cumhurbaşkanlarını bir araya getirecek olan Avrupa Konseyi toplantısı 24 ve 25 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek.

France Inter radyosuna konuşan Fransa Dışişleri Bakanı, "Bu ay sonunda Avrupa Konseyi'nde, dosya Türk dosyası olacak" dedi.

DOSYA HAZIR

Jean-Yves Le Drian, "Türkiye'ye karşı gerçekleştirebileceğimiz misilleme çeşitlerini sıralamak amacıyla bir kaç gün önce, Berlin'de dışişleri bakanları arasında bu dosyayı hazırladık" de

Başta Fransa olmak üzere bir çok Avrupa ülkesi ile Türkiye arasında Libya dosyası, göç meselesi ve Doğu Akdeniz'deki yasadışı gaz arama faaliyetleri nedeniyle gerginlik yaşanıyor.

'ÇARESİZ DEĞİLİZ, ERDOĞAN DA ÇOK İYİ BİLİYOR'

Fransız Bakan, "Türkiye'ye şunu söylüyoruz: Şimdi ile Avrupa Konseyi arasında, Doğu Akdeniz üzerine tartışma kapasitesi örneği gösterin" şeklinde konuştu.

Le Drian, "Bu sorunun bir tartışma konusu olmasını sağlamak Türklerin elindedir. (...) Bu mümkündür (...) Bu noktada, ortaya konulan tüm sorunlar üzerine erdemli bir döngüye giriyoruz" diye ekledi.

Olası yaptırımlara netlik getirmeyi reddeden Le Drian, "Alınabilecek bir dizi tedbir var. Hiç çaresiz değiliz ve o (Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan) bunu çok iyi biliyor" dedi.

Le Drian, Erdoğan'ın Türkiye'deki "gerçek ekonomik durumu gizlemeye" yönelik "İslami-milliyetçi bir ruh hali" yarattığı tepkisinde bulundu.