Libya’da çatışmalar önemli oranda azaldı

İç savaşın halen devam ettiği Libya’da başkent Trablus etrafındaki çatışmalar dün büyük oranda sonlandırıldığı öğrenildi.

Başkent Trablus’un güneyinde milis gruplarının kentin önemli noktalarını kontrol için girdiği çatışmalar bir aya yakın bir süredir sürüyordu.

Bölgeden verilen bilgilere göre, milis grupları arasındaki çatışmalar büyük oranda sona erdi. Uluslararası toplum tarafından tanınan Ulusal Birlik Hükümeti’nce yapılan açıklamada, milis güçlerinin çatışmalar nedeniyle bloke ettiği yolların açılmaya başlandığı bilgisi paylaşıldı.

Kentin güneyinde yoğunlaşan çatışmaların Trablus ile Tarhuna ve Misrata şehirlerinden gelen rakip gruplar arasında çıktığı biliniyordu.

Son bir aydaki çatışmalarda en az 115 kişi hayatını kaybederken, 400 kadar kişi de yaralanmıştı. Çatışmalar nedeniyle 25 bini aşkın kişi de yerlerinden edilmişti.

2011 yılında Muammer Kaddafi’nin devrilmesiyle daha karmaşık bir hal alan Libya iç savaşında henüz bir çözüm bulunabilmiş değil. Ulusal Birlik Hükümeti’nin elinde sadece Trablus ile Misrata dahil bazı kentler bulunurken, kuzey ve batıya düşen bu bölgelerde farklı silahlı grupların varlığı da devam ediyor.

Tobruk merkezli hükümete bağlı güçler ise ülkenin dörtte üçünden fazlasını elinde bulunduruyor.