Londra’da Charlie Hebdo tişörtlü bir kadına bıçaklı saldırı

Britanya’nın başkenti Londra’da üzerinde “Sevgi nefretten daha güçlüdür” yazılı Charlie Hebdo tişörtü giyen bir kadın bıçaklı saldırıya uğradı.

Pazar günü Londra merkezindeki Hyde Park’ta Fransız mizah gazetesi Charlie Hebdo’nun manşetine taşıdığı “Sevgi nefretten daha güçlüdür” sözlerinin yazılı olduğu tişört taşıyan bir kadın, bıçaklı saldırıya uğradı.

Londra polisi tarafından yapılan açıklamaya göre, polis hemen ilk yardım ekiplerini olay gerine çağırdı. Olay yerine giden polislerin 39 yaşında, başında küçük bir kesikle buldukları belirtildi. Kadın olay yerinde tedavi edilerek bir hastaneye götürüldü. Hayati tehlikesinin olmadığı bilgisi verildi.

Sanal ağlarda yaygın bir şekilde paylaşılan olayın görüntüsünde, siyah kıyafetli bir kişinin kadına saldırdığı ve daha sonra başı kanayan bir kadın görünüyor.

Polis olay yeri çevresinde bir bıçak bulduklarını belirterek, görgü tanıklarını polise başvurmaya ve saldırının gerekçesine ilişkin spekülasyon yapmamaya çağırdı.

Polis, "Soruşturmamızın henüz ilk aşamalarındayız ve sorumlu kişiyi bulmak için çok çalışıyoruz" dedi.

7 Ocak 2015’te Paris’te Kouachi kardeşler, İslam peygamberi Muhammed’in karikatürlerini yayınladığı gerekçesiyle Charlie Hebdo gazetesini basarak 12 kişiyi katletmişti. Katledilenler arasında gazetenin büyük karikatüristleri Cabu ve Wolinski de vardı.